Domovská stránka > J > Jak Zmenšit Disk?

Jak zmenšit disk?

V nabídce Správa počítače vyberte možnost [Správa disků]③. Ve Správě disků klikněte pravým tlačítkem na stávající svazek, ve kterém chcete další oddíl④, pak vyberte možnost [Zmenšit svazek]⑤. Funkce zmenšení svazku automaticky vypočítá maximální velikost místa, kterou můžete zmenšit.

Přečtěte si více

Jak na formátování disků?

Klepněte na ikonu Prohledat ve Windows (lupa v levém dolním rohu), napište počítač a následně klepněte na Tento Počítač. Pravým tlačítkem myši klepněte na disk, který chcete formátovat a vyberte volbu Formátovat. Pokud jde o to, jak naformátovat disk který není vidět? Klikněte pravým tlačítkem myši na Neinicializováno a zvolte možnost Inicializovat. Po inicializaci se vám disk už zobrazí přímo ve složce Tento počítač a po naformátování jej můžete začít využívat dle své libosti.

Jak se dělá defragmentace disku?

Otevřete nabídku Start v levém dolním rohu obrazovky a vyberte volbu Počítač. Pravým tlačítkem myši klepněte na libovolný disk. Z roletky vyberte volbu Vlastnosti. Na záložce Nástroje klepněte na tlačítko Defragmentovat. Jak klonovat systémový disk? Klonování zdarma tak aktuálně nabízí pouhé dva programy. Macrium Reflect a CloneZilla. Přičemž CloneZilla je velmi složitá aplikace. Vítězem tak je pro běžné uživatele Macrium Reflect.

Co je to logicka jednotka?

Aritmeticko-logická jednotka (ALU podle anglického arithmetic logic unit) je jedna ze základních komponent počítačového procesoru (tou druhou je řadič), ve které se provádějí všechny aritmetické (např. sčítání, násobení, bitový posuv, …) a logické (logický součin, negace, …) výpočty. Jak se označuje diskový oddíl? Diskové oddíly (anglicky partition) slouží k rozdělení fyzického disku na oddíly (fyzické nebo logické), se kterými je možné nezávisle manipulovat. Laicky řečeno, po rozdělení pevného disku se pak tento z pohledu souborů jeví jako několik samostatných disků, které mohou být různě naformátovány (tj.

Co je to partition?

Diskový oddíl nebo také partition je samostatná oblast na pevném disku, kde může být umístěn souborový systém. Jeho funkcí je možnost rozdělení fyzického disku na tzv. logické oddíly. Logické oddíly fungují hlavně v rámci daného operačního systému. A další otázka, jak rozdělit disk při instalaci windows 10? Klikli bychom na volbu "Další", ale to by byl celý disk použit na systém. My si jej chceme ale rozdělit na dvě části (oddíly, partitity). Klikneme tedy na "Nový" a vytvoříme nový oddíl. Zvolíme kapacitu oddílu.

Jak přiřadit místo na disku?

Chcete-li vytvořit nepřiřazené místo, je třeba pevný disk zmenšit. Pokud pevný disk zmenšíte, bude zbývající místo nepřiděleno. Provedete to tak, že kliknete pravým tlačítkem myši na hlavní jednotku a vyberete možnost Zmenšit svazek. Nyní musíte zadat velikost v megabajtech, o kterou chcete pevný disk zmenšit.

By Alage

Jak Pretahnout Windows na jiny disk? :: Jak vylepsit Bluetooth?
Užitečné odkazy