Domovská stránka > C > Co Je To Chytrý Telefon?

Co je to chytrý telefon?

Se smartphony neboli chytrými telefony můžete kromě volání a psaní SMS také plnohodnotně surfovat na internetu, instalovat do nich další aplikace, hrát hry, fotit, využívat navigaci a mnoho dalšího. Liší se zejména operačním systémem, velikostí displeje, konstrukcí, výbavou a funkcemi.

Přečtěte si více

Kdo vymyslel chytrý telefon?

Za vynálezce telefonu je považován zejména skotský rodák Alexander Graham Bell, třebaže první takové zařízení zkonstruoval Ital Antonio Meucci. Co to je mobil? Chytré mobilní telefony využívají mobilní operační systém a umožňuje instalaci programů. Mezi mobilní operační systémy patří např. Android nebo iOS. Světové prodeje poprvé překročily prodeje klasických mobilních telefonů na počátku roku 2013.

Jaký telefon koupit?

Jaký mobil vybrat dle srovnání

V kategorii do 5 000 Kč zvítězil model Realme 8. Pokud se zaměříme na mobily do 10 000 Kč, doporučujeme volit OnePlus Nord2. Při výběru v hladině do 15 000 Kč nabídne nejvíce Xiaomi 11T Pro.
Co všechno umí chytrý telefon? Chytré telefony jsou pohodlné na volání, posílání SMS, surfování po internetu i stahování dat. Navíc si jejich dovednosti můžete rozšířit o spoustu zajímavých aplikací, které vám usnadní každodenní režim. Do chytrého telefonu si můžete nainstalovat mnoho aplikací. Některé jsou zdarma, jiné zpoplatněné.

Jak si vybrat chytrý telefon?

Na co se při výběru chytrého telefonu zaměřit:

  1. Displej.
  2. Fotoaparát.
  3. Baterie.
  4. Interní paměť
  5. Operační systém.
  6. Výkon telefonu.
  7. Datové připojení (3G, 4G/LTE)
  8. Dual SIM.
Také, kolik stál prvni mobilní telefon v usa? Motorola DynaTAC 8000x (1983) - „praotec Mobil“

První komerčně dostupný mobilní telefon uvedla na trh americká Motorola v roce 1983. Vzhledem k obřím rozměrům se mu přezdívalo „cihla“ a za skoro 4 000 dolarů si jej mohli dovolit jen skutečně bohatí.

Co uměl první telefon?

Antonio Meucci

Jeho telefon byl poprvé předveden v New Yorku v roce 1860 a zpráva o něm byla publikována v místním italsky psaném tisku. V principu se jednalo o elektromagnetický mikrofon/sluchátko.
Kdy začaly chytré telefony? Poprvé se představil už koncem roku 1992, ale bylo to až 16. srpna 1994, kdy se začal prodávat: IBM Simon Personal Communicator. Dnes se o něm mluví jako o prvním smartphonu. Patrně jej označíte za černou cihlu, připomíná sluchátko od (v té době oblíbeného) autotelefonu a má velký dotykový displej.

Co znamená slovo smartphone?

Chytrý telefon (běžně také anglicky smartphone, čti [smartfoun]) je mobilní telefon, který využívá pokročilý mobilní operační systém a aplikační rozhraní, jež umožní instalaci nebo úpravy programů.

By Malinin

Co umí iPhone 8? :: Jak vychazeli iPhony?
Užitečné odkazy