Domovská stránka > C > Co Jsou To Multipartitní Viry?

Co jsou to Multipartitní viry?

Multipartitní viry

- napadají soubory i systémové oblasti disku. S výhodou kombinují možnosti boot virů i souborových virů.

Přečtěte si více

Čím je počítačový virus nebezpečný?

Za počítačový vir je označován škodlivý program nebo část programového kódu, který se spustí bez vědomí uživatele. Cílem počítačového viru je zpravidla získání kontroly nad počítačovým systémem nebo jeho částí a následně poškození uživatele samotného (kupříkladu smazáním souborů bez vědomí uživatele). Jak se jmenoval první počítačový virus? První virus pro operační systém MS-DOS firmy Microsoft, nazvaný Brain, se objevil v roce 1986 a vytvořili ho pákistánští bratři Farúkové, zřejmě za účelem propagace své firmy Brain Computer Services. „Ten virus byl de facto experiment a neměl škodit.

Jak se projevuji pocitacove viry?

Jak se projevuje počítačový vir?

  • Škodlivý software deaktivuje antivirový program a firewall.
  • Výkon počítače nebo notebooku se výrazně sníží.
  • Připojení k internetu se zpomalí.
  • Internetové připojení vypadává bez zjevného důvodu.
  • Objevuje se velký počet vyskakujících oken.
  • Objevují se okna s nesmyslnými vzkazy.
Co jsou to Makroviry? Makroviry jsou specifickou skupinou virů, která se šíří prostřednictvím dokumentu, nikoliv prostřednictvím programů jako "klasické viry". Makroviry využívají toho, že dokumenty určitého formátu mohou obsahovat kód, který je spuštěn při práci s dokumentem a který může být virem infikován.

Co může způsobit počítačový vir?

Jako virus se v oblasti počítačové bezpečnosti označuje škodlivý program, který se dokáže často sám šířit bez vědomí uživatele. Pro množení se vkládá do jiných spustitelných souborů či dokumentů. Viry mohou svou činností způsobit ztrátu dat, poškození systému, nebo další šíření škodlivých virů. Čím jsou viry nebezpečné? Nejdůležitějším negativním důsledkem šíření virů je však samotný fakt jejich reprodukce, která zatěžuje počítačové systémy a plýtvá jejich zdroji. Některé viry mohou být takzvaně polymorfní (každý jeho „potomek“ se odlišuje od svého „rodiče“). Viry se na rozdíl od červů samy šířit nemohou.

Může se také zeptat, jaké druhy hrozeb mohou napadnout počítač?

Typy ohrožení

Mezi nejrozšířenější hrozby patří malware, spyware, adware, phishing, viry, trojské koně, červi, rootkity, ransomware a programy pro neautorizované změny nastavení prohlížeče.
Co je to rootkit? Rootkit je program navržený hackery tak, aby mohl bez vašeho vědomí získat na vašem počítači přístupová práva administrátora.

Jaké zemi vznikl vůbec první počítačový vir?

První počítačový virus vyvinuli v lednu 1986 v Pákistánu bratři Basit Farooq Alvi a Amjad Farooq Alvi, kteří vlastnili softwarovou firmu. Vir neměl nijak škodit. Právě naopak. Původně byl navržený tak, aby bratry chránil před nelegálními kopiemi jejich softwaru na disketách.

By Riane Masaki

Jak připojit monitor k notebooku? :: Jak funguje clona?
Užitečné odkazy