Domovská stránka > J > Jak Vytvořit Stl Soubor?

Jak vytvořit STL soubor?

Čtverec roztáhneme po celé ploše loga a zmenšíme ho tak, aby bylo logo viditelné. Poutko na klíče vytvoříme přesunutím zmenšené obruče k přívěsku tak, aby z přívěsku koukala jen půlka objektu. Takto upravený soubor následně přes tlačítko Export převedeme do formátu . stl, který je určený pro tisk.

Přečtěte si více

Jak otevrit STL?

stl příponou a lze je otevřít a upravovat pomocí softwaru Dassault Systemes CATIA mezi jinými CAD programy. Jaký software pro 3D tisk? CAD programy pro 3D tisk :

  1. Fusion 360. Jedná se nejvíce používaný CAD program pro 3D modelování v oblasti technického kreslení.
  2. Blender. Jak již bylo řečeno, tak se Blender specializuje na organické modelování.
  3. SketchUp. Jedná se o jeden z nejjednodušších programů pro 3D modelování.
  4. SolidWorks.
  5. OnShape.

Jak upravit STL soubor?

Pokud chceme STL model editovat, tak máme 2 možnosti. Upravit model jako Mesh těleso anebo nejdřív Mesh převést do objemového tělesa a potom jej klasickými CAD metodami upravit. Obě dvě metody jsou vhodné pro něco jiného a tak si tedy ukažme základy obou postupů. Jak vytvořit soubor pro 3D tisk? Otevřete si model určený pro 3D tisk v SOLIDWORKSu a přejděte do záložky Soubor > Uložit jako.

  1. Vyhledejte cílový adresář pro uložení modelu, zkontrolujte název souboru a z roletového menu Uložit jako typ vyberte datový formát STL.
  2. Klikněte na tlačítko Možnosti.

Jak převést 2D do 3D?

Další možností, jak 2D obrázky převést na 3D tisk, je lithophane – tzv. Jenom fotku nebo jakýkoliv jiný obrázek! Na horní liště klikněte na Images a do okna přetáhněte vybranou fotku. Poslední tlačítko z horní lišty je Settings, kde můžete měnit nastavení generování modelu. Pokud jde o to, co je formát stl? STL (zkratka ze „stereolitografie“) je nativní formát souboru stereolitografického programu pro CAD vytvořeného firmou 3D Systems. Zkratka STL má několik dodatečně vytvořených vysvětlení, jako například „Standard Triangle Language“ a „Standard Tessellation Language“..

Podle toho, co vytisknout na 3d tiskarne?

Můžete si vytisknout různé pomůcky do laboratoře, protetické pomůcky, anatomické modely, implantáty. Děti si mohou vytisknout různé hračky, autíčka, postavičky atd. Různým kutilům se meze nekladou. V oblasti umění a módy se 3D tisk taky neztratí. Jak na 3D modelování? Free 3D modelovací nástroje

  1. Tinkercad – Online 3D modelovací nástroj jehož součástí je moc pěkný tutoriál, který vás naučí základům modelování v 3D pěkně krok za krokem.
  2. 123D Design– Webová aplikace od Autodesku umožňující základní možnosti 3D modelování

Jak na 3D tisk?

Tato technologie pracuje s plastovými strunami namotanými na cívce (filamenty), které jsou v tiskové hlavě natavovány a nanášeny na podložku ve vrstvách. Materiál postupně chladne a tím výsledný výrobek tvrdne. Pro tisk touto metodou jsou používány různé materiály, nejčastěji PLA, ABS, PET nebo například PVA.

By Cran

Jak zmenšit velikost STL? :: Jaký software pro 3D tisk?
Užitečné odkazy