Domovská stránka > J > Jak Začít Pracovat V It?

Jak začít pracovat v IT?

Programování je nejlepší způsob, jak začít v IT. Kolem tvorby softwaru se motá spousta dalších profesí, které tě časem mohou zaujmout více, ale teď o nich ještě ani nevíš. Dokud je neuvidíš v praxi, nebudeš si umět jejich práci ani představit, natož se na ni rovnou hlásit.

Přečtěte si více

Co to je programovací jazyk?

Programovací jazyk je komunikačním nástrojem mezi programátorem, který v programovacím jazyce formuluje postup řešení daného problému, a počítačem, který program interpretuje technickými prostředky. Programovací jazyk je vlastně soubor pravidel pro zápis algoritmu, odborně řečeno se jedná o formální jazyk. V čem programovat C?

Specifika jazyka C

  • Céčko je extrémně rychlý jazyk a proto se používá nejčastěji k tvorbě operačních systémů nebo vyšších programovacích jazyků (v Céčku je naprogramované např PHP nebo kompilátor C++).
  • Céčko je plně multiplatformní a dostupné na většině operačních systémů.

Tak na co je python?

Python je objektově orientovaný programovací jazyk použitelný na všech běžných platformách (Windows, Linux, Unix, MacOS). Je určen pro tvorbu rozsáhlých aplikací, přitom je však velmi rychlý, například při použití ke generování webových stránek je několikrát rychlejší než populární PHP. V čem se programuje Java? Jak používat Javu

Pokud chcete psát javové programy, musíte si pořídit kompilátor Javy. Ten vyvíjí společnost SUN, Microsystems a nazývá se Java Development Kit (JDK). Je dostupný v několika verzích, vás bude zajímat Software Development Kit (SDK), Standard Edition.

Lidé se také ptají, co se dá naprogramovat?

Úplně nejsnadnější na naučení bude Python nebo Ruby, případně Javascript. Mezi nevhodné jazyky patří například zastaralý Pascal, Delphi nebo céčko. Pro začátečníky není vhodné ani C++ nebo další programovací jazyky. Lidé se také ptají, kde se využívá programování? Účelem programování je nalezení takové sekvence příkazů (resp. strojových instrukcí), které může počítač provést, a zadaný úkol tak automatizovaně vyřešit. Proces psaní zdrojových kódů často vyžaduje odborné znalosti v mnoha různých oborech, například návrhu aplikací a jejich rozhraní, logiky a algoritmizace.

Proč programovat?

Při programování se také trénuješ v informatickém myšlení, což je zcela obecná dovednost nesouvisející nutně přímo s počítačem. Informatické myšlení zlepšuje tvou schopnost řešit složité problémy, a to i v každodenních situacích. To je také důvod, proč se dnes toto myšlení začíná učit i na základních školách. Jak se naučit programovat v Javě? Pro spuštění našich aplikací budeme potřebovat JRE (Java Runtime Environment), což je běhové prostředí obsahující virtuální stroj. Pro vývoj budeme potřebovat JDK (Java Development Kit), které obsahuje knihovny a nástroje pro vývojáře.

Jak programovat vr?



Paradigmamultiparadigmatický, objektově orientovaný, imperativní, funkcionální, reflexní
První vydánísrpen 1993

By Jolenta Dollarhide

Jak si vybrat procesor? :: Jaký programovací jazyk pro začátečníka?
Užitečné odkazy