Domovská stránka > J > Jaký Je Cíl Reklamy?

Jaký je cíl reklamy?

cílem reklamy je, aby příjemce reklamního sdělení zakoupil zboží, změnil své nákupního chování, projevil zájem či zaujal pozitivní postoj k určité značce či komoditě. Reklamu si objednává zadavatel, například firma, veřejná organizace či soukromá osoba.

Přečtěte si více

Co je to reklamní kampaň?

Reklamní kampaň je soubor komunikačních a reklamních aktivit, které mají oslovovat veřejnost a potenciální či stávající zákazníky. V reklamní kampani se využívají různé kanály. Dílčí komunikační aktivity by měly být napříč všemi kanály propojeny jednotnou strategií, klíčovým sdělením a cílem kampaně. Co je to podprahová reklama? Podprahová reklama (v angličtině subliminal advertising) je typ reklamy, který využívá tzv. podprahového signálu k ovlivňování podvědomí příjemců této reklamy.

Proč je reklama důležitá?

Když s reklamou půjdete ven, zasáhnete i zákazníky, kteří by o vás jinak nevěděli. Venkovní reklama je také nejúčinnějším prostředkem pro podporu online aktivity – podle průzkumů se 46 % lidí o firmě či jejich produktech, které hledají na internetu, dozvěděli právě z billboardu. Můžete se také zeptat, jaké prostředky používá reklama? Výrazové prostředky reklamy, slogan, i samotný vizuál se změnily. Koncem 18. století měla reklama podobu jednoduchých sdělení, případně vyobrazení výrobku v černobílém provedení.

Když to vezmeme v úvahu, jak se tvori reklama?

Reklamou se rozumí jakákoli placená forma nepřímého představení a propagace zboží, služeb či myšlenek, zprostředkovaná zpravidla reklamní agenturou/specialistou na reklamu. Reklama tvoří součást tzv. komunikačního mixu, kam kromě této kategorie patří ještě podpora prodeje, PR či osobní prodej. Co je to propagace? Propagaci lze tedy chápat komunikace mezi firmou a zákazníkem (i potenciálním), jejím principem je seznamovat zákazníka s výhodami nabízeného produktu, přimět (vnutit se) zákazníka k jeho koupi.

Lidé se také ptají, kde všude je reklama?

V dnešním světě je reklama přítomná všude, ačkoliv si to často ani neuvědomujeme. Reklama využívá všech dostupných médií k předání svého sdělení, jako například televizní vysílání, tisk, rádio, internet, přímý prodej, billboardy, email, sponzorství, plakáty, oblečení, různé kulturní akce, ambasadorství, a mnohé další. Jak dělat reklamní kampaň? Jak vytvořit úspěšnou marketingovou kampaň

  1. nejdříve nápaditě ukažte reálnou potřebu zákazníků
  2. potom zapůsobte na emoce.
  3. využijte archetypy, stylizujte se do role.

A další otázka, co obsahuje plán reklamní kampaně?

5M reklamní kampaně

Mission (poslání) – Jaké jsou cíle propagace? Money (peníze) – Kolik můžeme investovat? Message (zpráva) – Jaká zpráva by měla být odeslána? Media (média) – Jaké média by měla být použita?

By Oona

Co jsou podprahové vjemy? :: Jakou funkci má operační paměť?
Užitečné odkazy