Domovská stránka > Z > Za Jakým Účelem Vznikl Internet?

Za jakým účelem vznikl Internet?

Dějiny internetu jsou spojeny se vznikem počítačů (po roce 1945) a následně počítačových sítí, které jim umožnily vzájemně komunikovat. Přímým impulzem byla studená válka (od roku 1947 mezi USA a SSSR), kde protivníkům hrozilo masívní ničení komunikační infrastruktury jadernými zbraněmi.

Přečtěte si více

Co umí Internet?

Internet věcí umožňuje zařízením, aby byla zjištěna či vzdáleně kontrolována pomocí existující infrastruktury (počítačová síť, Internet, mobilní síť, …), která umožňuje lepší integraci fyzických zařízení do počítačově řízených systémů, a tedy vyšší účinnost, přesnost a ekonomičnost i nižší nároky na uživatele. Může se také zeptat, jaký je účel počítačových sítí? Počítačová síť je telekomunikační spojení umožňující vzájemnou komunikaci a výměnu dat propojených počítačů. Jde o souhrnné označení pro: hardware – tj. síťové prvky, kabely, switche, routery, apod.)

Kdo je zakladatelem internetu?

Internet/Vynálezci Kde Internet vznikl? Na počátku 70. let navrhl americký počítačový vědec Vinton Cerf navrhl v rámci programu výzkumného centra amerického ministerstva obrany DARPA architekturu sítě nazvané ARPANET. Síť umožňovala vzájemnou komunikaci na dálku připojených počítačů i sítí.

Můžete se také zeptat, kde se vzal internet?

Slovo internet pochází z mezinárodní (původně latinské) předpony inter (česky mezi) a anglického slova network (česky síť). V roce 1974 použil Vint Cerf a Bob Kahn místo dlouhého internetworking zkrácené označení internet v RFC 675 a pozdější RFC dále zkrácené označení používala. Co nám poskytuje Internet? Internet se nerovná službě www. Stránky www jsou hlavně zdrojem informací. V jejich prostředí se dá ale také obchodovat, řídit bankovní účty, hrát on-line, stahovat programy, hry, chatovat, komunikovat prostřednictvím elektronické pošty aj. protokolu připojení ( HyperText Transfer Protocol).

Čím je tvořen Internet?

Pojem Internet (složenina předpony inter vyjadřující vztah mezi, a anglického net označujícího síť) se v tomto případě vysvětluje jako celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí, které propojují takzvané síťové uzly. Uzlem pak může být počítač nebo zařízení se speciální síťovou funkcí, například router. Jaké jsou možnosti připojení k internetu? Internet na doma: Jaké existují možnosti připojení?

  • Kabelové připojení Oblíbený způsob připojení k internetu je přes kabelovou televizi.
  • Pevné ADSL připojení
  • Bezdrátový internet 4G/5G LTE.
  • Bezdrátové Wi-Fi připojení od místních providerů

Jaké jsou výhody počítačových sítí?

Spojení v rámci území je většinou realizováno pomocí speciálních rychlých kanálů. Možnost sdílení dat je jednou z nejvýznamnějších výhod, kterou běžně sítě poskytují. Sdílení dat - větší počet uživatelů může pracovat s určitými daty současně. Tato možnost je samozřejmým požadavkem mnoha aplikací.

By Hoem Rickabaugh

Jakou funkci má operační paměť? :: Jak požádat o spolupráci?
Užitečné odkazy