Domovská stránka > C > Co Znamená Tetovani?

Co znamená tetovani?

Tetování (slang./hov. kérka) je určitý druh kresby, při které jsou pomocí tetovací jehly nebo tetovací pistole vpichovány částečky inkoustu nebo jiného barviva pod kůži živočicha. V odborné terminologii jde o tzv. mikro-pigmentovou implantaci.

Přečtěte si více

Co znamená obrácený trojúhelník?

Obrácený trojúhelník s přeškrtnutým dolním vrcholem věnuje pozornost všemu ženskému, mateřství, životu a/nebo přírodě. Symbol ohně. Prázdný trojúhelník využívají čarodějky v rituálech zahrnujících transformaci nebo upínajících pozornost na mužskou energii. Podněcuje sílu, ničivost a nový start. Tak co znamená vytetovana ruze? Růže je obecně symbolem dokonalosti, úplnosti, milosti a štěstí. Pro západní kulturu má stejný význam jako lotosový květ pro orientální: krásu, smysl pro život a čistotu .

Co je to symbol?

Symbol (z řec. σύμβολον, lat. symbolum) je obvykle vizuální znak, znamení, emblém nebo značka, která odkazuje na určitý konvenční nebo tradiční význam. Tak písmeno znamená hlásku, $ je symbol pro dolar a dopravní značka znamená zákaz nebo příkaz. Co znamená kruh? Kruh se používá jako ochrana, jako nádoba k udržení energie a jako posvátný prostor. Kruh nás učí moudrosti cyklického vnímání světa a popisuje ten největší z cyklů, a to kruh života a smrti. Jen si uvědomte, jak bychom měli jednodušší život, kdybychom moudrost kruhu aplikovali do každodenního života.

Co znamená Krizek pod okem?

Největší spojitost má s vězením a gangy. Podle nepsaných pravidel si ji mnoho gangsterů nechává pod levé oko vytetovat jako připomínku na zemřelého kamaráda či jako památku na čas strávený v kriminálu. Nejčastěji se tetuje, pokud někdo z rodiny nebo gangu zemřel, byl uvězněn či zabit. Co znamená Křížek pod okem? Je to symbol doživotního trestu, ke kterému byl vězeň odsouzen. Kříž představuje ve vězeňském tetovacím slangu rovnou několik různých symbolů. Jednak může znamenat, že je vězeň věřící, to však bývá spíš kříž pravoslavný. Klasický katolický kříž znamená spíš symbol podřízenosti, otroctví a submisivity.

Odkud pochází tetování?

Nejbližší tetování nám a dnešní době je tetování pramenící z Maorských kmenů, odtud pochází ornamentální odnož, dnes známá jako tribal nebo klasické a tradiční maorské vzory. Co znamená cervena růže? Rudá barva symbolizuje agresi, oheň, krev a vášeň, proto se rudé růže dávají z lásky. Nejlépe to vystihuje závěrečná scéna z filmu Pretty Woman, kdy hlavní hrdina Edward Lewis vyšplhá za Vivian po prudkém schodišti s kyticí rudých růží. Touhu a sexualitu rudé růže symbolizují také v kultovním filmu Americká krása.

A další otázka, co znamená cerna růže?

Symbolika černé růže

Černou růži si automaticky kvůli barvě spojuje většina z nás se smrtí. V Turecku naopak patří černé růže mezi symboly mystiky a tajemství. Více pozitivních informací už se o ní nikde nedočteme. Už staletí je nejen symbolem smrti, ale také černé magie a anarchismu.

By Durand Liljeberg

Co znamená ruzova růže? :: Co v oblasti ICT označuje safari?
Užitečné odkazy