Domovská stránka > J > Jak Dlouho Mazat Nové Tetování?

Jak dlouho mazat nové tetování?

Jak dlouho mazat tetování

Rozhodně je násilně neolupujte a neškrábejte. V akutní fázi je potřeba mazat tetování alespoň jeden týden. V ideálním případě mažte až do úplné regeneraci pokožky, co může být až 6 měsíců.

Přečtěte si více

Může se také zeptat, jak chránit čerstvé tetování před sluncem?

Neopalujte se!

Svoje tetování chraňte také před přímým sluncem. Celých pět týdnů po tetování nevystavujte obrázek slunci a mějte ho zakrytý oblečením nebo šátkem. Další dva měsíce pak mažte tetování opalovacím krémem s faktorem minimálně SPF 50. Raději se ale držte ve stínu.
A další otázka, proč se tetování rozpíjí? Taky časem a stálou regenerací buněk každá buňka pokožky mění svůj tvar a nakonec je nahrazena jinou a tím pádem i trochu přesune částečky pigmentu. To má za následek rozpíjení tetování.

Jak opravit rozpité tetování?

Využít původního tetování

Pokud je tetování vybledlé, můžeme původní motiv úplně překrýt novým tetováním (tzv. tattoo cover-up). Původní tetování můžeme rozšířit nebo využít jeho tvaru či barevnosti a udělat z něj část nového tetování.
A další otázka, jak dlouho svědí tetování? (svědění je při hojení normální) Obvykle se tetování hojí 7 – 10 dní. Zahojené tetování je hladké a zpočátku muže být lesklé – cca do měsíce se kuže zcela srovná. První týden nemáčejte tetování delší dobu pod vodou. Kvůli nebezpečí případné infekce nenavštěvujte v době hojení saunu, bazén, atp.

Podle toho, kdy můžu namočit tetování?

Minimálně dva až tři týdny po tetování zapomeňte na bazény, přírodní koupaliště i moře. Čerstvě potetovaná kůže je otevřená a snadno se do ní dostanou nečistoty či bakterie, což může způsobit i rozsáhlý zánět. Do vody můžete teprve tehdy, až z tetování opadnou stroupky. Kdy sundat Naplast z tetování? Fólii nechte na tetování 5-6 dnů.

Po sundání fólie tetování omyjte vlažnou vodou a vysušte papírových ubrouskem. Dále mažte 2-3x denně (po dobu 7-10 dnů) krémem, který jste dostali ve studiu.

Jak chranit tetování?

Aby tetování předčasně nevybledlo, v letním období je třeba ho chránit před UVA a UVB zářením, nejlépe krémem s faktorem 50. Tetovaná kůže stárne stejně jako ta bez tetování, proto ji věnujte totožnou péči jako zbytku těla. Pokud jde o to, co nedělat den před tetováním? Důležité

  • Nepít před tetováním, ani den předem, alkohol a neužívat jiné psychotropní návykové látky – Tělo musí být připraveno k rekonvalescenci.
  • Cca 6 hodin před tetováním nepít kávu, energy drinky a podobné nápoje, které obsahují kofein.
  • Nebrat žádné léky tišící bolest!

Proč si nedělat tetování?

Neměli byste pít alkohol, protože ředí krev a zvyšuje krevní tlak. Pro tatéra je mnohem těžší udělat tetování, pokud je Vaše krev řídká. Je těžší dostat barvu pod kůži, protože je neustále vytlačována a ředěna krví. To může způsobit ztrátu barvy, anebo bledší tetování.

By Philcox Omound

Jak zapnout diktování na počítači? :: Jakou dezinfekci na tetování?
Užitečné odkazy