Domovská stránka > J > Jak Se Počítají Dny A Týdny Těhotenství?

Jak se počítají dny a týdny těhotenství?

Při pravidelném 28denním menstruačním cyklu a výpočtu těhotenství od prvního dne poslední menstruace, trvá normální těhotenství 280 dnů, tedy 40 týdnů neboli 10 lunárních měsíců. Odchylky mohou být 40 týdnů +/- 2 týdny. Těhotenství kratší než 37 týdnů je zakončeno předčasným porodem.

Přečtěte si více

Jaké jsou první příznaky těhotenství?

Podobně jak před menstruací může mít čerstvě těhotná žena citlivá prsa, křeče v břiše, být unavená a náladová, přecitlivělá na pachy, pociťovat nevolnosti, špinit, mít nutkání na časté močení a další projevy. Kdy se začíná zvracet v těhotenství? U většiny žen začínají ranní nevolnosti kolem 4. týdne těhotenství a odeznívají ve 12. až 14. týdnu.

Jak vypadá miminko ve 3 týdnu?

týden těhotenství V průběhu třetího týdne těhotenství plod nepřesahuje velikosti 1,5 – 2 mm, plod se podobá malému uchu, které je obklopeno malým množstvím plodové vody. V této fázi vývoji se dítě stále nazývá embryo, ale v tomto období se mění mílovými kroky. Kde nahmatat miminko? Čípek můžeš zkusit nahmatat v jakékoliv pozici. Nejlepší je pozice v sedě (posaď se například na kraj postele) nebo v podřepu.

Kde je miminko v 17tt?

Oči vašeho děťátka jsou stále zavřené, začínají se na nich klubat první řasy a stejně tak na čele jsou patrné první stopy po obočí. Srdíčko miminka pracuje ostošest, za jediný den jím proběhne asi 24 litrů krve. Dítě už je navíc schopné vnímat i zvuky z vašeho okolí. Při nečekaném hluku sebou proto může náhle trhnout. Jak nahmatat plod? Dělohu můžete nahmatat asi tři až čtyři centimetry pod pupkem. Během každé návštěvy v poradně budeme zjišťovat tzv. výšku fundu, čímž ověříme, že se vaše miminko vyvíjí tak, jak má. Výška fundu se zjišťuje tak, že se změří vzdálenost od horní části dělohy po stydkou kost.

Co vynechat v těhotenství?

Co nejíst v těhotenství

  • Výrobky z nepasterizovaného mléka – měkké sýry a další potraviny z nepasterizovaného mléka mohou být kontaminovány bakterií listerií, která může vyvolat otravu jídlem.
  • Syrové maso – vepřové, hovězí nebo jehněčí maso může být napadeno Toxoplasmou.
  • Ryby – v rybách je nebezpečná zejména rtuť.
Co neužívat v těhotenství? Alkohol, drogy a cigarety

Stejně tak tvrdý alkohol by měl být absolutní tabu, jeho nadměrná konzumace vede k retardaci plodu a k různým vývojovým abnormalitám. Zapomenout byste měla i na cigarety. Opravdu silným kuřačkám lékaři někdy dovolují příležitostně zhřešit, ovšem obecně platí, že kouření děťátku škodí!

A další otázka, co nekonzumovat v těhotenství?

Potraviny co nekonzumovat v těhotenství

  • Vejce: naměkko nebo jídla obsahující syrová vejce domácí majonézy, pěny)
  • Neupravené maso: syrové
  • Syrové a nedovařené ryby: mořské, a mořské plody.
  • Potraviny z nepasterovaného mléka: sýry, mléko, měkké a polotvrdé sýry (hermelíny, Brie)

By Jo-Ann Mahony

Co jsou slova s časovým příznakem? :: Jak vzniká těhotenství?
Užitečné odkazy