Domovská stránka > J > Jak Se Počítají Subnety?

Jak se počítají Subnety?

Pokud je prefix /27 (standartní je /24) tak víme, že si network půjčil 27-24 bitů tedy 3. Počet subnetů se počítá vzorcem 2^n, kdy n je počet půjčených bitů.

Přečtěte si více

Jak zjistit masku sitě?

Klepněte pravým tlačítkem myši na ikonku připojení, vyberte Otevřít nastavení Síť a internet | Zobrazit vlastnosti sítě. Stejně jako u předchozího způsobu uvidíte svou IP4v, ale i IPv6 adresu. Liší se jen způsob zápisu masky, zde jako /24, což odpovídá masce 255.255.255.0 používané u rozsahu adres typu C. Jak zjistit subnet mask? Subnet Mask

Zjišťování adres IP počítače a tiskárny

  1. (Windows 8 nebo novější)
  2. Zadejteipconfig (C:\>ipconfig) a stiskněte klávesu Enter.
  3. Zobrazí se adresa IP a maska podsítě.

Když to vezmeme v úvahu, jak funguje broadcast?

Broadcast je jeden ze způsobů vysílání v TCP/IP síti (používá se nespojový (connectionless) protokol, jako třeba UDP). Je to vysílání jednoho všem, tedy vysílaný paket je (teoreticky) zachycen všemi zařízeními v síti, lepé řečeno v dané broadcast doméně (subnetu). Co je to Multicast? IP multicast je metoda přeposílání IP datagramů z jednoho zdroje skupině více koncových stanic. Místo odesílání jednotlivých datagramů ke každému cíli je odeslán jediný datagram. IP směrování přenosu multicast bylo vyvinuto, aby doplnilo technologie unicast a broadcast, které účinně nezvládaly nové aplikace.

Co je to unicast?

Unicast označuje v počítačové síti zasílání paketů pouze jedinému cíli (uzlu, stanici). Unicastové vysílání je opakem broadcastu, který se vysílá do všech uzlů v síti najednou. Mezi unicastem a broadcastem stojí ještě multicasting, rozesílá pakety pouze určité skupině stanic. Můžete se také zeptat, jaký je rozdíl mezi veřejnou a neveřejnou ip adresou? Zatímco neveřejná adresa je v rámci internetu v podstatě nedohledatelná, veřejná verze přesně ukazuje cestu ke konkrétnímu cíli. Tyto adresy jsou vždy unikátní a nemůže nastat situace, že by více zařízení různě po světě využívalo jednu a tu samou adresu.

Jak zjistit svoji IP adresu?

Otevřete hlavní nabídku start a napište CMD nebo Příkazový řádek. V příkazovém řádku napište příkaz IPCONFIG a stiskněte klávesu Enter. V zobrazeném výpisu vás tentokrát zajímá řádek s označením Default Gateway, který značí IP adresu vašeho routeru (nebo jiné nejbližší brány). Může se také zeptat, co znamená zkratka ip? Zkratka IP je odvozena z anglického termínu ingress protection – krytí. A dvě číslice udávají stupeň tohoto krytí. Jinak řečeno, pokud byste si na zahradu koupili světlo s malým stupněm krytí, velmi dlouho by vám nevydrželo.

Jak skrýt svou IP adresu?

Svoji IP adresu můžete skrýt mnoha způsoby, avšak nejbezpečnějším a nejjednodušším řešením je Virtuální Privátní Síť (VPN). Služba vám totiž prostřednictvím šifrované sítě serverů po celém světě přidělí IP adresu novou. Svoji online aktivitu tak snadno skryjete před kýmkoliv, koho by mohla zajímat.

By Henriette

Jak aktualizovat Fénix 6? :: Co urcuje IP adresu?
Užitečné odkazy