Domovská stránka > J > Jaké Se Píše I Ve Slově Tokyo?

Jaké se píše i ve slově Tokyo?

Pamatujte si, že název hlavního města Japonska píšeme v češtině vždy s měkkým I, tedy Tokio. A protože je slovo zakončeno na -O, skloňujeme ho podle vzoru město. Hlavní město Japonska je Tokio.

Přečtěte si více

Tak kolik je tokio?

V celém Japonsku je stejný čas, konkrétně je to o 7 hodin více než v Česku (u nás 8:00 ráno, v Japonsku 15:00 odpoledne). Když to vezmeme v úvahu, kolik má tokio lidi? Prefektura Tokio je sídlem japonského císaře a je považována za hlavní město Japonska. Nachází se na ostrově Honšú a je rozdělena do 23 městských částí. Tou hlavní, v níž sídlí vláda prefektury, je Šindžuku. Vnitřní Tokio má přibližně 9 miliónů obyvatel, spolu s předměstími žije v Tokiu více než 30 miliónů lidí.

Co musím vidět v Tokiu?

17 míst, která doporučujeme v Tokiu navštívit

  • Císařský palác Kókjo. Nachází se ve čtvrti Čijoda.
  • Park Ueno. Obdivovat krásy rozkvetlých třešní můžete i v tomto parku, který je pro to přímo stvořen.
  • Tokijská věž
  • Rybí trh Tsukiji.
  • Muzeum Edo-Tokyo.
  • Chrám Sensoji.
  • Svatyně Nogi.
  • Shiba Park.
Co patří k Japonsku? Dlouhý, úzký pás ostrovů v severovýchodní části Asie, oddělený od pevniny Japonským mořem a na druhé straně omývaný Tichým oceánem - tvořen 4 hlavními ostrovy: Honshu [Honšú], Hokkaido [Hokkaidó], Kyushu [Kjúšú] a Shikoku [Šikoku] a kolem 6,848 menšími ostrovy, rozprostírajícími se severo-jižně v délce 3,300 km.

Čím je známé Japonsko?

Láska k přírodě je obecně japonskou specialitou a je zřejmě důsledkem zdejšího tradičního náboženství – šintoismu. Šintoismus hlásá uctívání přírody, která je božstvem sama o sobě. Například hora Fuji, vysoká sopka se zasněženým vrcholkem, jež se tyčí nedaleko od Tokia, je božstvem a výstup na ni je chápán jako obřad. Může se také zeptat, co je to slovní spojení? collocare, spolu-umístit), též slovní spojení je spojení více slov, která spolu souvisejí gramaticky i sémanticky a vytvářejí víceslovné pojmenování. Tvoří tak podobně jako slovo lexikální jednotku.

Co je to ustálené slovní spojení?

Frazém neboli frazeologismus je ustálené spojení slovních tvarů slov s vlastním významem. Jedná se například o pranostiku, rčení, pořekadlo, přirovnání či přísloví apod. Frazeologismy většinou výrazně posunují původní význam slov směrem ke zcela jinému smyslu sdělení. Můžete se také zeptat, co je synonymum příklady? Synonyma jsou slova, která mají rozdílnou podobu, ale stejný nebo přibližně stejný význam (např. děvče a dívka nebo pěkný a hezký). Díky svému významu vstupují slova do vzájemných vztahů, do synonymních řad, čeledí a polí a tím se určitým způsobem organizuje slovní zásoba.

Co znamená nářečí?

Nářečí češtiny jsou mluvené formy českého jazyka, omezené na určité oblasti Česka. Jednotlivá nářečí jsou si navzájem většinou srozumitelná. Vlivem médií a obecné češtiny se rozdíly mezi nimi stírají.

By Capon

Jak vzniká těhotenství? :: Jaký je rozdíl mezi typ a tip?
Užitečné odkazy