Domovská stránka > C > Co Je To Oled Televize?

Co je to OLED televize?

OLED (Organic Light-Emitting Diode)

Jak již napovídá samotný název technologie, displeje využívají k vytváření obrazu organických elektroluminiscenčních diod. Ty oproti tekutým krystalům v LCD nepotřebují prosvítit, sami totiž světlo vytvářejí. Ve srovnání s LCD tak mají OLED zobrazovače výrazně nižší spotřebu.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, co je to lcd monitor?

Displej z tekutých krystalů (častěji Displej z kapalných krystalů , Liquid Crystal Display, LCD) je tenké a ploché zobrazovací zařízení skládající se z omezeného (velikostí monitoru) počtu barevných nebo monochromatických pixelů seřazených před zdrojem světla nebo reflektorem. Jak vybrat monitor k počítači? Základní tipy na rychlý výběr

  1. Rozmyslete si, jak velký monitor se vám na stůl vejde.
  2. Větší obrazovka je skvělá na multimédia, na práci mohou být lepší dva menší monitory.
  3. Zvolte správné rozlišení, Full HD stačí do velikosti cca 27".
  4. Technologie TN má horší barvy, ale rychlou odezvu, IPS je na tom opačně, VA uprostřed.

Co je to kontrast monitoru?

Kontrast: Je to poměr jasu zobrazované bílé a černé barvy v zapnutém režimu monitoru. Čím vyšší hodnota kontrastu, tím je lepší podání ve filmech apod. Rozlišujeme ještě statický a dynamický kontrast. Statický se pohybuje kolem 1000:1 a dynamický až 5000:1. Podle toho, co je lepší tft nebo ips? IPS je pokročilejší technologie než TFT, když už nic jiného, tak má větší pozorovací úhly. Týká se i nedotykových displejů, z hlediska "dotykovosti" jsou na tom obě technologie stejně - nemají na "dotykovost" žádný vliv.

Tak co je ltps?

LTPS je nízkoteplotní polykrystalický křemík a v podstatě lepší varianta IPS. AMOLED má výhodu v dokonalé černé, zatímco LTPS dokáže zobrazit přesnější barvy. Ale i AMOLED už umí být docela přesný a nemusí mít ani přesaturované či do modra směřujícící barvy. Je ale dražší. Co je to Super Amoled displej? AMOLED neboli Active Matrix Organic Light Emitting Diode displej patří do rodiny displejů OLED. Jedná se o prozatím nejvyspělejší technologii na trhu. Oproti svým nejbližším konkurentům vyniká rychlejší odezvou, nižší spotřebou a ostřejším zobrazením barev.

Co je Samoled?

SAMOLED je bezesporu zkratkou slov Samsung a OLED, a rozhodně si ho netřeba plést s označením Super AMOLED, což je mimochodem další z ochranných známek Samsungu. Když Samsung představoval řadu Galaxy S10, byla osazena tzv. Co je to antireflexní displej? Antireflexní displeje představují kompromis mezi matnými a lesklými displeji. Redukují odlesky osvětlení a zároveň mají kvalitní obraz.

Co je displej pls?

PLS neboli Plane to Line Switching monitor patří do rodiny zobrazovacích technologií LCD. Jedná se o nadstavbu, respektive novější formu, prémiové zobrazovací technologie IPS (In-Plane Switching). Princip tvorby obrazu je na chlup stejný.

By Huberto

Co to je VA panel? :: Co je to panel IPS?
Užitečné odkazy