Domovská stránka > J > Jaký Router Pro Optický Kabel?

Jaký router pro optický kabel?

Pokud od nás máte Pevný internet přes optická vlákna, zřizujeme vám doma zásuvku typu ethernet (RJ-45). Pro připojení pak můžete využít jakýkoliv router s rozhraním ethernet, který se zásuvkou propojíte síťovým kabelem. Router musí mít podporu funkcí PPPoE, NAT a vstupní konektor (WAN) ve formátu RJ-45.

Přečtěte si více

Jaká je maximální rychlost standardu IEEE 802.11 AC?

StandardOznačeníMax. rychlost Mbit/s
IEEE 802.11bWiFi 211
IEEE 802.11gWiFi 354
IEEE 802.11nWiFi 4600
IEEE 802.11acWiFi 51 800
2 další řádky
Co to je 802.11 AC? Wifi 5 je označení pro IEEE 802.11ac standard bezdrátové komunikace poskytující vysokou datovou propustnost v bezdrátových sítích na frekvenci 5 GHz. Tento standard je z rodiny IEEE 802.11 (které mají obchodní označení Wi-Fi) a jsou vyvíjeny IEEE Standards Association.

Jak zjistit GHz WiFi?

Aplikace WiFi Analyzer (open-source) s tímto úkolem velmi dobře pomůže. V první řadě v nastavení vyberte, jaké frekvenční pásmo chcete zkoumat – 2,4 či 5 GHz. Následně pomůže záložka Channel rating, která proskenuje všechny kanály v našem okolí a ohodnotí je. Díky skóre snadno poznáme, ke které síti se máme připojit. Jak nastavit WiFi jako repeater? Opakovač musí být zapojen v elektrické síti a nastaven jako opakovač – následně jej připojte kabelem k druhému zařízení. Tlačítko WPS slouží pro navázání spojení bez potřeby ručního nastavování a zadávání hesla, stačí pouze stisknout tlačítko WPS na modemu a opakovači.

Jak nastavit WiFi zesilovač?

Zapojte zesilovač Wi-Fi do zásuvky a poté zapojte ethernetový kabel do zesilovače a následně i do počítače. Pokud se budete připojovat k zesilovači Wi-Fi bezdrátově, pak se odpojte od domácí bezdrátové sítě Wi-Fi a připojte se přímo k zesilovači Wi-Fi. V obou případech dočasně ztratíte připojení k Internetu. Jak zesílit signál na WiFi? V článku najdete: skrýt

  1. WiFi router umístěte do středu místnosti/bytu/domu.
  2. Sílu WiFi signálu ovlivňuje lepší umístění routeru, na zem nepatří
  3. Signál WiFi může rušit okolní elektronika a spotřebiče.
  4. Pozor na akvária, kov a tlusté zdi, blokují signál.
  5. Zesilovač WiFi pomůže v místech se slabým signálem.

Jak si vybrat router?

Před výběrem routeru je nutné vědět, jaký typ připojení doma máte, nebo budete mít. Také je důležité vědět, jak velkou plochu chcete pokrýt signálem a zda budete používat router jen na připojení k internetu, nebo chcete i sdílet data po domácí síti, hrát hry, streamovat videa ze zabezpečovacích kamer a podobně. Podle toho, jak správně vybrat modem? Rychlost připojení

V rozmezí této vzdálenosti můžete vybírat VDSL modemy, jestliže se nacházíte ve větší vzdálenosti, jsou doporučovány spíše ADSL modemy. Průměrná rychlost připojení u ADSL modemů je cca 5 Mbit/s. Průměrná rychlost VDSL modemu je cca15 Mbit/s. Poskytovatelé většinou nabízí rychlost od 20 – 40 Mbit/s.

Jaký vybrat switch?

Čím víc portů bude switch mít, tím bude mít větší rozměry a nároky na výkon. Je proto třeba počítat s vyšší spotřebou energie a samozřejmě i vyššími pořizovacími náklady. Přenosová rychlost – jeden z nejvýznamnějších parametrů, na které byste se při výběru síťového přepínače měli zaměřit.

By Wichern Tamborlane

Co patří mezi svobodný software? :: Jakou Wi-Fi do bytu?
Užitečné odkazy