Domovská stránka > C > Co Je To Značkovací Jazyk?

Co je to značkovací jazyk?

Značkovací jazyk (anglicky markup language) je v informatice prostředek k obohacení textu o dodatečné informace – nejčastěji o významu, struktuře a způsobu zobrazování jednotlivých částí textu. Dodatečné informace se vkládají přímo do textu v podobě značek (anglicky tags), příkazů (anglicky commands) nebo direktiv.

Přečtěte si více

Co je to CSS3?

CSS3 (Cascading Style Sheets 3) je už třetí verzí kaskádových stylů CSS, a to již od roku 2005, kdy byl vývoj této technologie zahájen konsorciem W3C. Očekávané dokončení této technologie se předpokládá na rok 2015, ale již dnes je většina vlastností podporována nejběžnějšími webovými prohlížeči. Když to vezmeme v úvahu, co to je programovací jazyk? Programovací jazyk je komunikačním nástrojem mezi programátorem, který v programovacím jazyce formuluje postup řešení daného problému, a počítačem, který program interpretuje technickými prostředky. Programovací jazyk je vlastně soubor pravidel pro zápis algoritmu, odborně řečeno se jedná o formální jazyk.

Co je v HTML a?

Odkaz se v HTML dělá tagem <a>. Kdy vzniklo HTML? Původní jazyk HTML vymyslel Tim Berners-Lee v roce 1990 spolu s koncepcí www, tedy World Wide Webu.

Kdy vznikla WWW?

srpen 1989) Tim Berners-Lee dnes vede World Wide Web Consortium (které sám založil), jehož členové společně s veřejností vyvíjejí webové standardy. Zároveň je v čele Nadace World Wide Web, která se snaží zpřístupnit web co nejvíce lidem po celém světě. Co je CSS styl? CSS je anglická zkrátka názvu Cascading Style Sheets, což v překladu znamená tabulky kaskádových stylů. Jde o formátovací jazyk, který popisuje způsob zobrazení stránek napsaných v XML, XHTML či v HTML. Úkolem CSS je oddělit vzhled dokumentu od samotné struktury a obsahu.

Může se také zeptat, co to je javascript?

JavaScript (JS) je skriptovací jazyk učený pro tvorbu moderních dynamických webů. Byl představen v devadesátých letech 20. století, jako reakce na klasické statické internetové stránky a otevřel prostor pro interaktivní webové aplikace i příjemnější uživatelské rozhraní doplněné animacemi a 2D i 3D grafikou. Co obsahuje CSS? CSS znamená Cascading Style Sheets, česky kaskádové styly, či pouze “styly”. A zatímco HTML se používá ke strukturování webu (definování prvků, jako jsou nadpisy a odstavce, umožnění vkládání obrázků, videí a dalších médií), CSS určuje styl vašeho dokumentu – rozvržení stránky, barvy, písma a velikosti.

Jaký programovací jazyk 2021?

TIOBE vydal svůj známý index oblíbenosti programovacích jazyků za leden 2021. Na prvním místě je C, druhá Java a třetí Python. Před rokem byla Java první a C druhé. Zároveň největší růst za rok zaznamenal Python a stal se jazykem roku 2020.

By Gadmann

V jakém jazyků programovat? :: Co je pop email?
Užitečné odkazy