Domovská stránka > J > Jak Zjistit Vybavu Auta Podle Vin?

Jak zjistit vybavu auta podle VIN?

Napiš na vypisvybavy(zavináč)voton.cz. Pošli VIN vozidla, případně co přesně máme dohledat - celá výbava, jen konkrétní údaj (barva, utahovací moment atd.). Prosíme o zaslání vždy celého VIN (i u BMW - nově už není poporována zkrácená verze).

Přečtěte si více

Co říká VIN kód?

Obvykle první znak označuje rok výroby, zatímco druhý znak výrobní místo. Třeba Škoda používá 0 a 2 pro výrobní linky v Mladé Boleslavi, zatímco 5 pro vozy z Kvasin. Poslední znaky pak bývají vždy číslice. Jedná se o sériové číslo, tedy pořadí, v jakém vozidlo sjelo z montážní linky. Tak jak se čtou vin kód? První znak určuje region, ve kterém výrobce působí, druhý znak pak upřesňuje stát, třetí identifikuje značku (Škoda má kód TMB). Následujících pět pozic uvádí model, druh karoserie, provedení motoru a další specifikace. Každý výrobce si může toto označení navrhnout podle vlastní volby.

Podle toho, jak zkontrolovat auto podle vin zdarma?

Jestliže si chcete ověřit nájezd vozidla před jeho nákupem, stačí, když využijete online aplikaci Ministerstva dopravy na adrese kontrolatachometru.cz. Po zadání VIN vozidla se dostanete na údaje zaznamenaných kilometrů zjištěné na stanicích technické kontroly a stanicích měření emisí. Aplikace je bezplatná. Jak prověřit VIN kód zdarma? Některé weby nabízejí základní informace po prověření VIN kódu zdarma:

  1. www.kontrolatachometru.cz (informace o ujeté vzdálenosti vozidla, web provozuje Ministerstvo dopravy ČR),
  2. www.vincheck.cz (kontrola VIN kódu i v databázích Policie ČR a SR, informace o počtu servisních prohlídek a majitelů ad.),

Pokud jde o to, jak zjistit majitele podle vin?

Vzhledem k přísným právním předpisům tykajícících se ochrany osobních údajů nelze dohledat žádné údaje o majiteli vozidla na základě SPZ ani VIN vozidla. Státní orgány a některé soukromé společnosti (např. pojišťovny) tuto možnost mají, ale bez souhlasu majitele vozidla nesmějí jeho osobní údaje nikomu předávat. Jak zjistit jestli bylo auto bourané zdarma? Základní prověření VIN je zdarma.

Využít můžete například službu VinCheck. Ta vám kromě specifikace vozu prozradí i to, zda automobil není nahlášen jako kradený nebo jestli není například majetkem leasingové společnosti. Pokud chcete získat více informací, můžete využít i placené služby.

Jak ověřit zda auto není kradené?

Základní možností jak si ověřit, zda není automobil kradený, je prověření jeho registrační značky, takzvaná VIN čísla karoserie a případně čísla motoru v policejní databázi odcizených vozů. Jak poznat podle VIN rok výroby? Pro určení data výroby se podívejte na desátou pozici u VIN. Písmena A–Y reprezentují roky 1980– 2000 (jsou řazena jako abeceda bez háčků, čárek a písmen O, Q, U a Z). Roky 2001–2009 najdete pod číslicemi 1–9. Rok 2010 už je zase A, 2011 B a tak dále.

Kdy dostane auto VIN kód?

Ražení VIN se obvykle provádí předformovanými raznicemi až po lakování karosérie, umístěno bývá většinou na obtížně dostupné a záměnné části nosného skeletu, u modernějších vozů je často vyraženo na několika místech, kromě základního umístění také v průhledu stínícího lemu předního okna i na dalších, nezveřejňovaných

By Edelson Zanella

Jak se pozná bourané auto? :: Co to je síťový klíč?
Užitečné odkazy