Domovská stránka > J > Jak Dostat Obrázek Do Křivek?

Jak dostat obrázek do křivek?

Co budete k překreslení loga do křivek (vektorizaci) potřebovat? Především nějaký grafický software, který pracuje s křivkami. Mezi nejčastěji používané patří Adobe Illustrator a Corel Draw. Oba programy jsou placené, ale existuje i alternativa, která je zdarma a to Inkscape.

Přečtěte si více

Které souborové formáty se využívají pro vektorovou grafiku?

Vektorové formáty (vektorová grafika)

  • SVG (Scalable Vector Graphic) - "škálovatelná vektorová grafika" - jazyk, který popisuje dvojrozměrnou grafiku pomocí XML. Výhodou je menší velikost souborů (než u bitmapové grafiky).
  • CDR (CorelDraw File Format)
  • HPGL (Hewlett-Packard Graphics Language)
Které grafické formáty nejsou komprimované? Může jím být formát TIFF, BMP či RAW. Nekomprimované formáty se používají spíše v případě požadavků nejvyšší možné kvality. Zabírají tedy podstatně více místa na paměťové kartě, než formáty komprimované - běžně 10x i 20x více. Pro běžné užití nejsou nutné.

Také, co je to bitmap?

BMP (Windows Bitmap) nebo také DIB (device-independent bitmap) je počítačový formát pro ukládaní rastrové grafiky. Co jsou to vektory a jaké je jejich sčítání? Operace s vektory jsou poměrně jednoduché. První a nejjednodušší z nich je sčítání dvou vektorů. Mějme dva vektory u = B – A a v = E – D. Umístíme-li počáteční bod vektoru v do bodu B, pak v = C - B.

Jaké jsou operace s vektory?

S vektory můžeme provádět základní operace jako je sčítání nebo násobení. Jak se značí vektory? Velikost vektoru a směr vektoru je stejná jako velikost a směr orientované úsečky, která reprezentuje daný vektor. Vektory obyčejně zapisujeme tučně a s šipkou stejně jako orientovanou úsečku. Můžeme tak mít vektor nebo zkráceněji vektor . Jedna konkrétní orientovaná úsečka pak představuje umístění vektoru.

Co to je logo v křivkách?

Logo v křivkách / vektorech jednoduše řečeno je text / obrázek / grafika prokreslena v počítačovém programu, tvoří ho maličké body, které jsou při zvětšování / zmenšování stále v dobré kvalitě. Navíc tiskařské stroje na tampoprint, gravír či výšivku nedokáží načíst grafiku, která není v křivkách / vektorech. Kde stahovat vektory? Hledáte-li vektory, kliparty, křivky, může se hodit FreeVectors.net nebo Openclipart.org, případně je seženete i na My Vector Store. Nějaké vektory jsou k mání také na webech jednotlivých autorů a to i českých, například na obrazky.superia.cz.

Jak poznat logo v křivkách?

Vektorové obrázky jsou obvykle složené jen z několika pravidelných a nepravidelných geometrických tvarů a čar. Odtud pochází označení "v křivkách" = obrázek se skládá z různých křivek a tvarů. Jednotlivé tvary se mohou vzájemně překrývat tak, aby nám vytvořily výsledný obrázek.

By Wald Olenchak

Jak poslat video emailem? :: Jak vytvorit podpis Gmail?
Užitečné odkazy