Domovská stránka > J > Jak Si Najit Práci V It?

Jak si najit práci v IT?

práciIT

Možností je možná víc, než tušíte a každá nabízí svoje specifika:

  1. velké firmy a korporáty.
  2. malé zavedené firmy.
  3. startupy.
  4. outsourcing.
  5. projekty přes personální agenturu.
  6. vlastní projekty.

Přečtěte si více

Jak zacit práci v IT?

Programování je nejlepší způsob, jak začít v IT. Kolem tvorby softwaru se motá spousta dalších profesí, které tě časem mohou zaujmout více, ale teď o nich ještě ani nevíš. Dokud je neuvidíš v praxi, nebudeš si umět jejich práci ani představit, natož se na ni rovnou hlásit. Jak být IT? Pro koho IT není

Stále se budete učit něco nového, stále se budete muset posouvat. „Ajťák musí ze své podstaty být studijní typ. Denně přečteme spousty dokumentace, kódů, článků z oboru a mimo obor, abychom byli skutečně dobří. Navíc IT stejně jako medicína má mnoho podoborů.

Co se učí na IT škole?

I když od kamarádů z oboru IT z jiných škol slyším, že toho v prváku probrali mnohem více... Mezi odborné předměty v prvním ročníku tedy patří Informační a komunikační technologie (IKT), Hardware, Psaní na klávesnici PC a Elektrotechnika (ikdyž IKT se řadí mezi všeobecné předměty). Také, jak se stát programátor? Kromě absolvování vhodných škol nebo rekvalifikačního kurzu byste měli programovat i ve svém volném čase. Jedině tak se budete zdokonalovat a stanete se profesionálním programátorem. Počítejte s tím, že programování znamená někdy také hodiny googlení informací. Ani škola, ani sebelepší kurz vás nemohou naučit vše.

Kde inzerovat IT pozice?

kde

IT komunity

  • interní zdroje.
  • prohledávání životopisů na Jobs.cz.
  • firemní databáze.
  • oslovení kandidátů na LikedIn.
  • inzerce na pracovních portálech.
Jak se připravit na pohovor IT? Předem si zjistěte, jak se v klidu dostanete na místo, na cestu si nechte časovou rezervu a doražte tam s předstihem, ať máte čas se vydýchnout. Mějte připravený kontakt na personalistu nebo osobu, se kterou jste o pohovoru jednali, abyste mohli dát vědět v případě zpoždění nebo jiné nenadále události.

Jaké jsou pozice v IT?

Programátor – programuje, tvoří software. Webový vývojář – vyvíjí weby, jak už z názvu pozice lze vyčíst :) Tester – hledá chyby v softwaru / ověřuje, že program dělá to, co má (existuje několik druhů testerů, jak jsem zmiňovala minule: manualní/automatický; ale i různé druhy testů: např. Co je potřeba k programování? K programování se ti bude hodit hned několik věcí – notebook, připojení k internetu nebo třeba programy, ve kterých si můžeš zkusit psát kód. Video je součástí série Průvodce nováčka v IT, kterou natočilo Engeto ve spolupráci s Honzou z junior.

Tak jak se dostat do programování?

Programovat byste měli začít v jednom moderním programovacím jazyce. Jazyk byste měli vybírat podle dvou kritérií: Jak se s jazykem uplatníte v praxi (rozšíření, platy, vývoj...) Pro jakou platformu je jazyk určený (Web, PC, Telefon...)

By Richmound

Co je obor Informační technologie? :: Jak být dobrá kadeřnice?
Užitečné odkazy