Domovská stránka > J > Jak Si Najít Práci Po Škole?

Jak si najít práci po škole?

Praxe už při škole a trainee program - to jsou cesty, po kterých se můžete vydat. Zkuste si už během studia najít praxi v oboru, která bude klidně hůře placená, ale nabídne vám to nejcennější pro období po škole - zkušenosti. Studenti mají většinou nižší životní náklady, takže je nižší plat nemusí tolik trápit.

Přečtěte si více

A další otázka, jak moc dopředu hledat práci?

Rozhodně není dobré spoléhat před podepsáním smlouvy na to, že je práce jistá. "Do druhého kola jdou vždy dva až tři kandidáti, ne-li více. Zpravidla bývají tři výběrová kola, ale může jich být až šest. Co dělat když jsem bez práce? Zajděte si na úřad práce, nejlépe do tří dnů od ukončení pracovního poměru. Zajistíte si tak čerpání podpory v nezaměstnanosti, respektive zjistíte, zda na ni máte nárok. Přinejmenším při tomto kroku můžete dosáhnout toho, aby za vás stát platil zdravotní pojištění.

Kdy začít hledat práci?

Je to měsíc, kdy je největší poptávka po novém zaměstnání a tedy i největší konkurence. Začněte tedy hledat práci už teď. Jestliže chcete začít pracovat v září nebo říjnu, je léto nejvhodnějším termínem pro hledání zaměstnání. Tak kde hledat vývojáře? Dobré vývojáře můžete najít nejlépe v jejich sociálních komunitách — na kurzech, přednáškách, konferencích, ve speciálních facebookových skupinách či na doporučení od kolegů a přátel.

Jak na pohovor IT?

Pomoct vám může následující osnova:

  1. Pokud jste to ještě neudělali na začátku pohovoru, je vhodný čas zástupcům firmy poděkovat, že si na vás našli čas.
  2. Shrňte svou dosavadní kariéru, vyzdvihněte, co vás nejvíc bavilo a co jste se naučili.
  3. Zdůrazněte projekty, které se povedly a technologie, které umíte.
Co dělá IT specialista? Specialista informačních technologií komplexně stanovuje směry technického rozvoje podle podmínek programového a systémového vybavení a s ohledem na potřeby organizace.

Co by měl umět ajťák?

„Stejně jako žáci musí znát základy češtiny nebo matematiky, dnes musí například umět ovládat počítač a nastavit některé věci v operačním systému,“ říká Hurta. Pokud škola informační technologie učí, studenti získávají častokrát nepotřebné informace. Tak jak mít dobrou práci? Jak si najít dobrou práci

  1. Ujasněte si své priority.
  2. Sepište si životopis.
  3. Dejte o sobě vědět.
  4. Nepodceňujte přípravu.

Jak si přivolat práci?

Hledáte-li práci blíž bydlišti, představujte si třeba ráno, že vstáváte a jedete jiným směrem, jaké to bude, když vám cesta do práce bude trvat jen 15 minut oproti běžným 50 minutám. Prostě jednotlivé střípky/okamžiky, při kterých se budete cítit skvěle.

By Mariejeanne

Jak pripojit PC k mobilnim datum? :: Jak hledat práci v IT?
Užitečné odkazy