Domovská stránka > C > Co Je Obor Informační Technologie?

Co je obor Informační technologie?

Žáci se naučí na základní úrovni navrhovat a sestavovat počítače a udržovat je v provozu, vybírat, instalovat, konfigurovat a spravovat operační systémy a další programy, zabezpečovat data před jejich zneužitím a chránit je před zničením, podporovat uživatele při práci s výpočetní technikou, navrhovat, sestavovat a

Přečtěte si více

Kam na vysokou IT?

Nejvíc nabízejí Brno a Praha. Mezi dlouhodobě nejprestižnější a zároveň největší informatické fakulty patří Fakulta informačních technologií ČVUT v Praze, Fakulta informačních technologií VUT v Brně a Fakulta informatiky MU rovněž v Brně. Co je to informační technologie? Informační a komunikační technologie (zkráceně ICT) obecně zahrnují technologie, systémy, aktivity a procesy, které umožňují vznik, elektronické zobrazování, zpracování, skladování a přenos informací a dat.

Může se také zeptat, proč být programátor?

Profese budoucnosti

Zatímco řada tradičních zvláště administrativních profesí zanikne, budou to právě ajťáci, do jejichž rukou bude svěřen hladký chod firmy. Práce v IT tak bude zlatým dolem. Digitalizace je neúprosná, vybírá si svou daň, ale zároveň přináší nové příležitosti. To se můžete dočíst i v článku na E15.cz.
Co potřebuje programátor? Zde je orientační nástřel co by měl umět dobrý programátor:

  • Logické a kritické myšlení.
  • Znát technologie = obecná znalost IT.
  • Základní principy a znalosti z informatiky.
  • Komunikace.
  • Ovládat nástroje: verzování, databáze, atd..
  • Každý asi bude mít aspoň základy: HTML, CSS.
  • Dekomponovat (rozdělit) projekt.

V čem se naučit programovat?

Chci programovat, jaký jazyk si mám vybrat? Python, JavaScript, Java a C#. To jsou 4 nejznámější a nejpoužívanější programovací jazyky. S každým z nich najdeš dobré uplatnění, budeš moct pracovat na zajímavých projektech a vybudovat si kariéru. Může se také zeptat, kde hledat programátory? Pokud uvažujete spíše o kariéře programátora ve firmě, zkuste hledat nabídky na pracovních portálech. Začít můžete na těch nejznámějších jako Profesia.cz, Prace.cz, Jobs.cz, Jooble.cz nebo Sprace.cz. Tyto stránky jsou zaměřené především na hledání stálých pracovních pozic na plný nebo částečný úvazek.

Také, kde hledat vývojáře?

Dobré vývojáře můžete najít nejlépe v jejich sociálních komunitách — na kurzech, přednáškách, konferencích, ve speciálních facebookových skupinách či na doporučení od kolegů a přátel. Když to vezmeme v úvahu, jak dlouho trva pohovor? Pohovor trvá obvykle 1 hodinu. Přijďte včas – minimálně 5 minut před začátkem. Co si oblléknout? …. Vyřizování “neodkladných” pracovních záležitostí během pohovoru bude konzultant vnímat jako neschopnost zorganizovat si čas.

Co to je pohovor?

Osobní pohovor je proces, ve kterém hodnotí zaměstnavatel nebo jeho zástupci uchazeče, který se uchází o pracovní místo v podniku či organizaci. Pro uchazeče je přitom velmi důležité jeho vystupování a image.

By Gwenneth

Jaká je kapacita CD? :: Jak si najit práci v IT?
Užitečné odkazy