Domovská stránka > J > Jaké Je Silné Heslo?

Jaké je silné heslo?

Heslo musí být dlouhé – Tato vlastnost je u hesla nejdůležitější. Pokud je to možné, nepoužívejte nic kratšího než 15 znaků. Používejte kombinaci znaků – Čím záludnější kombinaci velkých a malých písmen, číslic a symbolů zvolíte, tím bude heslo silnější a odolnější vůči útoku hrubou silou.

Přečtěte si více

Co má obsahovat bezpečné heslo?

Bezpečné heslo by mělo:

  • být minimálně 6 znaků dlouhé,
  • obsahovat písmena i číslice (znaky s diakritikou a znak mezery nejsou podporovány),
  • kombinovat velká a malá písmena,
  • být co nejvíce náhodné a zcela odlišné od uživatelského jména/e-mailové adresy.
A další otázka, co je speciální znak do hesla? Poslední znak může být speciální znak - Jestliže označíte toto zaškrtávací políčko, poslední znak v hesle může být speciální znak. Podporované speciální znaky: ! @ # $ % ^ & * ( ) - _ = + \ | [ ] { } ; : / ? . > < .

Když to vezmeme v úvahu, jak dlouho trvá hacknout heslo?

Heslo, které používá pouze číslice, lze prolomit přibližně za 3 hodiny. Heslo, které používá číslice a malá písmena abecedy, Ize prolomit přibližně za 8 měsíců. Heslo, které používá číslice a malá i velká písmena abecedy, lze prolomit za 18 let. Ize prolomit přibližně za 120 let. Jak by mělo vypadat ideální heslo? Jak vytvořit bezpečné heslo?

  1. mělo být dostatečně dlouhé (min.
  2. mělo by obsahovat velká a malá písmena, čísla a speciální znaky,
  3. nemělo by obsahovat slovo, které lze nalézt ve slovníku,
  4. nemělo by být stejné jako Vaše uživatelské jméno,
  5. nemělo by mít logický vztah k uživateli (přezdívka, jméno manželky, rodné číslo apod.)

Jaká pravidla bychom měli dodržovat při tvorbě hesla?

Obecně vzato jsou dlouhá hesla silnější než ta kratší. Jako minimální délku doporučuji alespoň 12 znaků. Tímto počtem se ale nenechte omezovat a klidně vymyslete heslo delší než 20 znaků. Když to vezmeme v úvahu, jaký řetězec znaku délka složení považujete za bezpečné heslo? Proto vznikla pravidla pro délku hesla a jeho platnost: "Heslo musí být nejméně 6 znaků dlouhé, podle potřeby i delší, v závislosti na použité znakové sadě, ze kterých se heslo tvoří" a dále "Heslo se musí periodicky měnit." Některá doporučení ještě prodlužovala délku hesla.

Může se také zeptat, jak se bezpečně chovat na internetu?

Jak bezpečněji používat Internet

- Zabezpečte přístup na domácí síť Wi-Fi silným heslem (použijte velká i malá písmena, číslice a další znaky). - Na veřejných sítích Wi-Fi nenavštěvujte stránky, kde je třeba zadávat osobní nebo jiné citlivé údaje. - Používejte u svého poštovního klienta spamový filtr.
Jak se lze připojit k internetu? Způsoby připojení k internetu

  • telefonní linka (majitelem linky je telefonní operátor) využívá se modem. dříve se používalo vytáčené připojení, později ISDN a dnes různé varianty DSL.
  • kabelová přípojka.
  • bezdrátová datová síť satelitní síť mobilní telefonní síť
  • elektrická rozvodná síť
  • jiné možnosti.

Co je to bezpečnost na internetu?

Můžeme jí rozumět jako souboru opatření, jež mají za cíl znemožnit, nebo maximálně znesnadnit útočníkovi získání soukromých či neveřejných dat, obsahu komunikace, zamezit převzetí vlády nad počítačem, případně celou sítí, nebo útoku s pokusem vyřadit server z činnosti.

By Dav Iacobellis

Co je nebezpečné na internetu? :: Jak se popsat na LinkedIn?
Užitečné odkazy