Domovská stránka > C > Co Je Nebezpečné Na Internetu?

Co je nebezpečné na internetu?

Krádež emailového účtu nebo účtu na sociálních sítích. Někdo se za vás vydává na Facebooku. Viry v počítači a nebezpečí internet bankingu.

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, jak internet funguje?

Internet je podle wikipedie „celosvětový systém propojených počítačových sítí (síť sítí), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP“. Co umí internet? Internet věcí umožňuje zařízením, aby byla zjištěna či vzdáleně kontrolována pomocí existující infrastruktury (počítačová síť, Internet, mobilní síť, …), která umožňuje lepší integraci fyzických zařízení do počítačově řízených systémů, a tedy vyšší účinnost, přesnost a ekonomičnost i nižší nároky na uživatele.

Co nám hrozi na internetu?

Mezi nejčastější rizika, kterými jsou lidé na internetu ohroženi, patří phishing, malware (včetně nástrojů pro těžbu kryptoměn), hoaxy a spam. Nemalým rizikem je také odhalení vašich hesel a jejich následné zneužití. Co Nedelat na internetu? Nikdy neodpovídej na neslušné, hrubé nebo vulgární e-maily. Nedomlouvej si schůzku po internetu, aniž bys o tom řekl alespoň jednomu z rodičů. Pokud Tě nějaký obrázek nebo e-mail šokuje, okamžitě opusť webovou stránku. Svěř se dospělému, pokud Tě internet vyděsí nebo přivede do rozpaků.

Může se také zeptat, jaká rizika hrozí při používání emailu?

Jedná se velmi pravděpodobně o podvodné účty, z nichž budou automaticky posílány nebezpečné soubory nebo internetové odkazy. Častým důsledkem je zavirovaný počítač. Nejnovějším rizikem a současně největším fenoménem současné internetové komunikace jsou sociální sítě. Lidé se také ptají, jaká jsou rizika sociálních sítí? Nesdílejte fotografie svých dětí

Zatímco pro vás a vaše přátele je to roztomile srandovní fotka, váš potomek to za pár let může vnímat jinak. Tím spíš, když na fotku narazí jeho spolužáci. Na sociální sítě pak rozhodně nepatří nejen nahaté děti, ale i jakákoliv fotka, kde se děti nacházejí v choulostivých pozicích.

Na co si dát pozor na internetu?

Ujistěte se předtím, než si z internetu stáhnete jakýkoliv obsah, že je URL adresa stránky napsána správně, bez překlepů a na jejím začátku je „https“. Věnujte pozornost příponě stahovaného souboru. Pokud si stahujete film nebo seriálový díl, v žádném případě by se nemělo jednat o soubor ve formátu .exe. Jaké nebezpečí hrozí na sociálních sítích? Hlavní nebezpečí sociálních sítí nastiňuji níže: Stanete se na nich závislí Jste více ve stresu, můžete začít trpět depresí Cítíte se osamělí a vyloučeni ze společnosti.

A další otázka, jak velký je internet?

Známe ovšem odhad. V roce 2005 přišel Eric Schmidt (bývalý výkonný ředitel Google) s odhadem, že celý internet obsahuje 5 milionů terabytů dat. To je 5 exabytů, nebo 5 miliard gigabytů. Toto číslo se každých pět let má zdvojnásobit.

By Dominic

Jaký slovní druh je tím? :: Jaké je silné heslo?
Užitečné odkazy