Domovská stránka > C > Co To Je Licence K Programu?

Co to je licence k programu?

Softwarová licence je v informatice právní nástroj, který umožňuje používat nebo redistribuovat software, který je chráněn zákonem. V České republice se jedná o autorský zákon číslo 121/2000 Sb.

Přečtěte si více

Co je to shareware licence?

Shareware je označení pro software chráněný autorským právem, který je možné volně distribuovat (typicky na internetu nebo na CD nebo DVD, jež jsou přílohami časopisů). Uživatel má možnost software po určitou dobu zkoušet, zda mu vyhovuje nebo ne. Jaké typy licenci Creative Commons existují? Typy licencí Creative Commons

  • CC-BY Uveďte původ.
  • CC BY-SA Uveďte původ-Zachovejte licenci.
  • CC BY-ND Uveďte původ-Nezpracovávejte.
  • CC BY-NC Uveďte původ-Neužívejte komerčně
  • CC BY-NC-SA Uveďte původ-Neužívejte dílo komerčně-Zachovejte licenci.
  • CC BY-NC-ND Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte.

Co to je program?

Slovo program označuje plán, podle kterého se řídí průběh určité události nebo činnosti. Popisuje jednotlivé části či podmínky, ze kterých se celek skládá (v jakém čase, na jakém místě, v jaké ceně mají proběhnout). Co znamená přenositelná licence? Licence je přenositelná, je tedy možné po nákupu nového počítače, Windows odinstalovat a nainstalovat do nového PC. Podporu zajišťuje Microsoft. Licenci můžete převést na někoho jiného bez počítače. Obdržíte instalační média, fyzicky, nebo elektronicky.

Jak licencovat software?

Licence vázaná na lokální hardwarový klíč je standardním způsobem licencování softwarových produktů řady SPIDER a jeho volitelných modulů. U ostatních softwarů je k dispozici na vyžádání. Uživatel obdrží hardwarový klíč a jeden nebo více licenčních souborů, které nakopíruje do programové složky s licenčními soubory. Co je to demoverze programu? Demoverze (anglicky demoware, trialware) je komerční software dostupný zdarma ve verzi, která je omezená v jednom či více směrech. Nejčastější omezení: program funguje jen po určitý počet dnů od instalace. omezený počet spuštění programu (určený počet spuštění)

Co je to Crippleware?

O software označený jako crippleware se jedná v tom případě, kdy počítačový program neobsahuje určité důležité funkce, které jsou obsaženy v jeho „plné“ placené verzi. Pokud sharewarový počítačový program obsahuje reklamní sdělení, jež se v průběhu jeho užívání zobrazují uživateli, bývá označován jako tzv. adware. Co to je spyware? Spyware je typ malware, který je velice obtížné odhalit. Skrytě sbírá informace o vašem chování na internetu, historii prohlížených stránek nebo jiné osobní údaje (například čísla kreditních karet). Často také posílá bez vašeho vědomí tyto informace přes internet třetím stranám.

Co je to licence Creative Commons a jaké jsou její výhody?

"Licence Creative Commons je soubor veřejných licencí, které přinášejí nové možnosti v oblasti publikování autorských děl: posilují pozici autora při rozhodování za jakých podmínek bude dílo veřejně zpřístupněno.

By Kruger

Co znamená licence Creative Commons zkratka CC )? :: Jak poznat SIM kartu?
Užitečné odkazy