Domovská stránka > C > Co Je To Výhradní Licence?

Co je to výhradní licence?

Pokud je licence sjednána jako výhradní, znamená to, že stejná oprávnění už poskytovatel licence nesmí poskytnout nikomu dalšímu. I sám poskytovatel, není-li ujednán opak, se v případě udělení výhradní licence musí zdržet výkonu těchto práv.

Přečtěte si více

Jak licencovat software?

Licence vázaná na lokální hardwarový klíč je standardním způsobem licencování softwarových produktů řady SPIDER a jeho volitelných modulů. U ostatních softwarů je k dispozici na vyžádání. Uživatel obdrží hardwarový klíč a jeden nebo více licenčních souborů, které nakopíruje do programové složky s licenčními soubory. Co je to shareware licence? Shareware je označení pro software chráněný autorským právem, který je možné volně distribuovat (typicky na internetu nebo na CD nebo DVD, jež jsou přílohami časopisů). Uživatel má možnost software po určitou dobu zkoušet, zda mu vyhovuje nebo ne.

Také, co je to licence creative commons jaké typy těchto licencí existují?

Typy licencí Creative Commons

Tato licence opravňuje ostatní k šíření, upravování, vylepšování a vytváření dalších děl na základě tohoto díla, a to i komerčně, pod podmínkou, že uvedou autora původního díla. Tato licence je nejvíce benevolentní a je doporučená pro maximální sdílení a využívání licencovaných materiálů.
Podle toho, co je to licence creative commons a jaké jsou její výhody? "Licence Creative Commons je soubor veřejných licencí, které přinášejí nové možnosti v oblasti publikování autorských děl: posilují pozici autora při rozhodování za jakých podmínek bude dílo veřejně zpřístupněno.

Jak funguje licence?

Licence (lat. licet – dovolení) je právní termín, který znamená povolení nebo oprávnění k určité činnosti, zvláštní smlouva opravňující k využití patentu nebo nakládání s autorským dílem. Co je to výhradní právo? Výhradní právo je právo, které můžeme definovat jako jedinečnou možnost něco vlastnit, užívat, za něco vybírat poplatek, něco vykonat případně někoho zastupovat. Výhradní právo můžeme dělit na právo, které se týká hmotných věcí a výhradní právo týkající se věcí nehmotných.

Tak co je to licence software?

Softwarová licence je v informatice právní nástroj, který umožňuje používat nebo redistribuovat software, který je chráněn zákonem. V České republice se jedná o autorský zákon číslo 121/2000 Sb. Co to je aplikační software? Aplikační software (zkráceně aplikace, slangově apka nebo appka) je v informatice programové vybavení počítače (tj. software), které umožňuje provádět nějakou užitečnou činnost (řešení konkrétního problému, interaktivní tvorbu uživatele – např. textový procesor apod.).

Co je Edu licence?

Použití těchto licencí je vázáno pouze na výukové účely v rámci školy - v žádném případě je nelze používat na komerční činnost. EDU licence nejsou určeny pro individuální instalace na soukromé počítače učitelů nebo studentů. K tomuto účelu slouží speciální licence pro studenty a učitele.

By Stiegler Bulow

Co je to Crippleware? :: Co je komerční licence?
Užitečné odkazy