Domovská stránka > J > Jaký Typ Oken Zvolit?

Jaký typ oken zvolit?

Podle čeho vybírat okna

Při výběru oken by hlavním kriteriem mělo být prostředí, kde budou okna sloužit a parametry stavby. Pokud je dům v místě, kde jsou náročné povětrnostní podmínky nebo větší hluková či prachová zátěž, mělo by to být zohledněno i při výběru profilového systému.

Přečtěte si více

Jak poptat okna?

Než se rozhodnete, jaká okna a dveře si pořídíte:

  1. uvědomte si, kde budou nová okna sloužit.
  2. co od nich očekáváte.
  3. okna řešte co nejdříve, protože již v projektu vás můžeme upozornit na důležité detaily.
  4. projděte si i další informace o oknech.
  5. zjistěte jaká je cena oken.
Co je to euro okno? Dřevěná okna mají na rozdíl od těch plastových nepopiratelnou estetickou krásu. Základním materiálem eurooken je dřevo – takzvaný eurohranol. Odtud tedy asi pochází toto označení oken s dřevěnými rámy. Jedná se o hranol ze třech slepených vrstev dřeva, přičemž na vrchní straně je použito kvalitní dřevo.

Jaká jsou nejlepší plastová okna?

Pokud chcete kvalitní plastová okna, požadujte, aby okna byla vyrobena z profilu třídy A, který je nejtlustší, a proto má nejlepší vlastnosti, a také také požadujte, aby okna byla vyrobena z prvoplastu, jelikož ten lépe drží ve svárech. Kolik stojí hlinikove okno?

Typ okna: Fixní (okno s pevným zasklením) Rozměr 1000/1000
PE 683 194 Kč
PE 783 517 Kč
Odeslat poptávku

Můžete se také zeptat, jakou zvolit velikost oken?

POČET A VELIKOST

Velikost okenních ploch a jejich umístění je do jisté míry dána normami. U rodinných domů, dvojdomů a koncových řadových domů má být prosluněna minimálně ½ ze součtu ploch všech jeho obytných místností.
Jak vybrat hliníková okna? Pevnější rámy a profily oken vhodné pro frekventovaná místa, nestandardně velké formáty a prosklené fasády. Díky hliníkovému profilu může být sklo oken zarovnané s fasádou. Hliníkový profil je nižší, než profil plastového okna. Neprůhledná konstrukce tak zabírá menší procento z celého okenního otvoru.

Podle toho, jak vybrat dodavatele oken?

8 kroků k výběru dodavatele oken

  1. 1) Prověřte si budoucího dodavatele.
  2. 2) Projděte jednotlivé objednané položky.
  3. 3) Zkontrolujte doplňky.
  4. 4) Nepodceňte služby.
  5. 5) Chtějte znát výrobce oken.
  6. 6) Nechte si vysvětlit poskytované záruky.
  7. 7) Termín a průběh montáže.
Jak dlouho trvá výměna plastových oken? Obecně lze říci, že kompletní výměna oken, ať už plastových, dřevěných (eurooken), dřevohliníkových či hliníkových, v rodinném domě, včetně zednického zapravení, trvá obvykle dva dny (druhý den se provádí zednické zapravení).

Lidé se také ptají, co jsou špaletová okna?

Špaletové okno sestává z klasického dřevěného okna s jedním sklem, na nějž systematicky navazuje moderní eurookno s izolačním dvojsklem. Eurookno je z třívrstvé lamely, oproti tomu klasické dřevěné okno je pouze z dvojvrstvé lamely. Vybrat si tedy u špaletových oken můžete ze dvou až čtyřvrstvých lamel.

By Lane Kuchel

Jak vybrat eurookna? :: Co ničí lesy?
Užitečné odkazy