Domovská stránka > J > Jaké Jsou Typy Oken?

Jaké jsou typy oken?

Druhy oken podle materiálu

  1. Plastová okna. Plastová okna jsou velmi rozšířená, protože patří mezi cenově dostupná okna s dobrými tepelně-izolačními vlastnostmi.
  2. Dřevěná okna. Dřevěná okna jsou velmi oblíbená pro svůj tradiční vzhled a řadu užitných vlastností.
  3. Hliníková okna.
  4. Okna z kombinace materiálů

Přečtěte si více

Co je to okno v PC?

Okno (anglicky window) je v informatice oblast, obvykle obdélníkového tvaru, která obsahuje nějaký druh uživatelského rozhraní. Zobrazují se v něm výstupní data z počítače a zároveň uživateli dovoluje ovládání v něm běžících procesů. Jaké sklo do okna? Základní variantou je sklo jednoduché, jehož nevýhodou může být horší tepelná izolace a o něco nižší zvukový útlum než v případě dvojskla. Lepší variantu představuje dvojsklo, které nabízí optimální poměr mezi izolačními vlastnostmi a propustností solární energie, a navíc má lepší zvukový útlum.

Co jsou to okna?

Okno je výplň stavebního otvoru, který slouží od nejstarších dob až po současnost především k prosvětlování místností a pro přirozený kontakt obyvatel s okolím. Okno se skládá ze skleněné výplně a rámu, který může být z hliníkových slitin, z plastů nebo dřevěný, případně z kompozit. Tak kdo vyrábí okna? Tradičním českým výrobcem plastových oken s více než 25 lety tradice je značka VEKRA. Specializovaný výrobní závod na plastová okna má VEKRA v Husinci na jihu Čech. Svou velikostí a vybavením patří mezi nejmodernější a největší v ČR. Ročně zde vyrobí více než 300 tisíc plastových okenních jednotek.

Tak jaká okna?

Při výběru oken by hlavním kriteriem mělo být prostředí, kde budou okna sloužit a parametry stavby. Pokud je dům v místě, kde jsou náročné povětrnostní podmínky nebo větší hluková či prachová zátěž, mělo by to být zohledněno i při výběru profilového systému. Jaké okno do kuchyně? Dlouhé a úzké okno je možná nejlepší variantou, pokud potřebujete hodně místa, kam uložit nádobí a nemáte příliš velkou kuchyni. Propustí dostatek světla, zároveň nabídne možnost umístit na stěnu i horní skříňky. Takové řešení ale sluší víc moderně pojatým kuchyním než například těm ve stylu vintage.

Jaký materiál oken?

Plastová okna jsou moderní, takřka bezúdržbová a mají dlouhou životnost. Dřevěná okna nabízejí skvělé vlastnosti léty prověřeného přírodního materiálu. Hliníková okna mají nadčasový design, jsou velmi moderní a kvalitní. Dřevohliníková okna pak kombinují výhody jak dřevěných, tak i hliníkových oken. Jak zmensit okno na PC? Měnit velikost oken, nebo je přesouvat, lze i čistě pomocí klávesnice. Pro přesun okna zmáčkněte Alt + F7 , pro změnu velikosti Alt + F8 . Pak pro přesun nebo změnu velikosti použijte kurzorové šipky a následně zmáčkněte Enter pro dokončení nebo Esc pro vrácení na původní místo a velikost.

Co to je dialogové okno?

Dialogové okno je v informatice označení pro ovládací prvek v grafickém uživatelském rozhraní. Jedná se o nevelké okno se zobrazenou informací pro uživatele, u které je od uživatele vyžadována odezvu, obvykle kliknutí myší na zobrazené tlačítko.

By Cohbath

Jak zvetsit okno Windows? :: Co je IP adresa Wi-Fi?
Užitečné odkazy