Domovská stránka > C > Co Ničí Lesy?

Co ničí lesy?

V současné době tropické deštné lesy na Borneu ubývají, jednou z příčin je kácení a vypalování lesa kvůli zemědělské půdě. Nejvážnější hrozbou pro tropické přírodní ekosystémy v této oblasti je pěstování palmy olejné. Z míst, kde jsou plantáže budovány, mizí volně žijící druhy živočichů, včetně orangutanů.

Přečtěte si více

Co nejvíc poškozuje lesní porosty?

Škody zvěří působené na lesních porostech okusem, loupáním a ohryzem patří svým rozsahem stále k největším a historicky nejstarším škodlivým vlivům. Nejvyšší podíl na poškození má zvěř jelení, mufloní a jelena siky. Menší měrou se podílí zvěř srnčí a daňčí. Jaký je vzor u slova les? Obecné poučení Část mužských neživotných podstatných jmen, která se skloňují podle tvrdého vzoru „hrad“ (podvzoru „les“), má ve 2. p. j.

Jak jdou za sebou pády?

V češtině rozlišujeme 7 pádů:

  1. pád. nominativ.
  2. pád. genitiv.
  3. pád. dativ.
  4. pád. akuzativ.
  5. pád. vokativ.
  6. pád. lokál.
  7. pád. instrumentál.
Můžete se také zeptat, jaký vzor je potok?
Nominativ: Kdo? Co?potok
Akuzativ: Koho? Co?potok
Vokativ: oslovenípotoku
Lokál: O kom? O čem?potoku/potoce
Instrumentál: S kým? S čím?potokem
2 další řádky

Jak velká část našeho území je zalesněná?

Vydala za tímto účelem v roce 1750 hned tři patenty. Nechala sepsat rozlohy lesů, takže právě z její doby o nich máme první přesnější údaje. Podle tereziánského katastru u nás bylo zalesněno 1 118 000 hektarů půdy. Jaká část našeho území je zalesněna? Lesy pokrývají 36,8 % území ČR, ale procentuální zastoupení lesů v jednotlivých krajích se liší. Z krajů (mimo Prahu) je nejméně zalesněný Jihomoravský (29,7 %) a nejvíce Karlovarský kraj (49,4 %).

Také, co to je lužní les?

Lužní les (luh) je podmáčený les s vysokou hladinou podzemní vody a záplavovým cyklem. Tento dříve běžný biotop mizí s rostoucí regulovaností vodních toků. Co tvoří hlavní porost jehličnatého lesa? Hlavní složkou jsou jedle (Mariesova, Veitchova), smrk ajanský a jedlovec různolistý, nad stromovou hranicí dále jehličnaté keře jako tis japonský nebo borovice nízká. V podrostu jsou hojné pěnišníky a další vřesovcovité keře.

Jaké je typické rostlinstvo a živočichové pro Tajgu?

Takzvaná tmavá tajga se vyskytuje na vlhčích, živinami bohatších půdách, zpravidla mimo permafrost; jedná se o zapojené lesy s převahou smrků a jedlí a hustým, často neprostupným podrostem z keříčků různých druhů brusnic, vysokých bylin a bohatého mechového patra.

By Broderick

Jaký typ oken zvolit? :: Jaké lesy jsou v nížinách?
Užitečné odkazy