Domovská stránka > C > Co To Znamená Interpunkce?

Co to znamená interpunkce?

Čárka (interpunkce) – Wikipedie

Jako interpunkční znaménko se používá k oddělování jednotlivých vět v souvětí, částí rozvitých větných členů, vložených a osamostatněných částí vět (vsuvky, oslovení apod.). Její význam spočívá především v zpřehlednění složitějších větných…

Přečtěte si více

Co je to otazník?

Otazník (?) je interpunkční znaménko, které se používá pro ukončení věty tázací. V česky psaném textu se dle normy ČSN připojuje k předcházejícímu slovu bez mezery; ve francouzštině se od něj odděluje mezerou (resp. Jak se značí narození? znaky pro narození a úmrtí (hvězdička a křížek (znak úmrtí)) * † teplotní stupeň ° (a úhlový stupeň °, minuta ′ a vteřina ″)

Kdo zavedl interpunkci?

Mistr Jan Hus (asi 1371–1415) je osobností českých dějin, kterou není potřeba nijak zdlouhavě představovat. Římskokatolický kněz, myslitel a reformátor, který byl za své názory upálen v Kostnici. Vedle toho je také zcela zásadní osobností českého pravopisu. Může se také zeptat, jak interpunkce? Čárkou se oddělují věty v souvětí

  1. Čárku píšeme před přirovnávacími spojkami než, jako, jak, pokud uvozují větu (ne jen slovo nebo slovní spojení):
  2. Mezi několikanásobnými větnými členy píšeme čárku i tehdy, jsou-li spojeny spojovacími výrazy (s výjimkou spojek a, i, ani, nebo, či použitých ve významu prostě slučovacím):

Co znamenají tři tečky za větou?

Tři tečky –⁠ též „výpustka“ či „trojtečka“ (jedná se totiž o jeden znak, nikoli tři samostatné tečky) –⁠ obecně označují vynechání určité části textu, přerývanou nebo nedokončenou řeč. Jak se píše na klávesnici otazník? NA ČESKÉ KLÁVESNICI: Nad mezerníkem hned napravo od klávesy pro písmeno M je klávesa, na které je dvakrát čárka (,), symbol menší než (<) a náš otazník (?). Tu stiskněte současně s klávesou Shift a automaticky dojde k zápisu.

Jak napsat španělský otazník?

Otazník: jak napsat obyčejný nebo španělský otazník?

  1. Otazník se řadí mezi jedny z nejpoužívanějších interpunkčních znamínek.
  2. levý nebo pravý Shift + čárka (,)
  3. levý Alt + 63.
  4. Vložení → Symboly → Další symboly → Západoevropská latinka – dodatek → ¿
  5. anglická klávesnice + levý Alt +0191.
Kdy psát otazník? Otazník (?) je znaménko pro označení otázky. 1. Píše se na konci tázacích výpovědí, ať mají formu věty, souvětí, nebo samostatného výrazu nevětného.

Jak se dělá lomítko?

ASCII KÓD PRO LOMÍTKO

Stiskneme levý Alt a držíme ho zmáčknutý. Na numerické části klávesnice zadáme číselný kód 47. Pustíme levý Alt a / se okamžitě napíše.

By Key

Jak napsat k596ek? :: Jaký Linux místo Windows?
Užitečné odkazy