Domovská stránka > C > Co Je To Cpc?

Co je to CPC?

S nabídkou ceny za proklik (CPC) platíte za každé kliknutí na reklamu. V případě kampaní s nabídkou CPC nastavíte maximální cenu za proklik (max. CPC), což je nejvyšší částka, kterou jste ochotni zaplatit za kliknutí na reklamu (pokud nepoužíváte úpravy nabídek nebo rozšířenou CPC).

Přečtěte si více

Jak zvýšit CTR?

3 základní způsoby, jak zvýšit míru prokliku (CTR) reklam

  1. Zlepšení pozice našich reklam. Základní zásadou optimalizace konverzí je být vidět.
  2. Udržujte své reklamní texty a klíčová slova podobné
  3. Vyberte si relevantní nízkonákladová klíčová slova.
Co ovlivňuje CTR na bannerech? Proklikovost ovlivňuje uvedení ceny

Reklamy tohoto typu dosahují průměrného CTR (proklikovost) 0,64 % a výsledek je tak o 12 % lepší, než v případě bannerů s uvedenou cenou. Naše zkušenosti ukazují, že čím méně elementů banner obsahuje, tím lépe.

Co to je CPM?

CPM je zkratka výrazu ,,cena za 1000 zobrazení". Inzerenti, kteří zobrazují reklamy s CPM, si stanoví požadovanou cenu za 1000 zobrazení reklamy, vyberou konkrétní umístění reklamy, kde chtějí reklamu zobrazovat, a platí za každé zobrazení reklamy. Co je výhodou obsahové reklamy oproti reklamám ve vyhledávání? „Hlavní benefit oproti vyhledávání je v dodatečném zásahu.

Vhodné uživatele pro zobrazení reklamy vybere kampaň v obsahové síti na základě toho, jak se on-line chovají a prezentují. I podle toho, jestli s firemními stránkami inzerenta byli již v minulosti v interakci a podobně.

Co je to obsahová reklama?

Obsahové kampaně zobrazují vizuálně zajímavé reklamy v Obsahové síti Google. Obsahová síť vám pomáhá oslovovat lidi ve chvíli, kdy procházejí miliony webů, aplikací a služeb od společnosti Google (například YouTube a Gmail). Obsahová kampaň je jedním z typů kampaní dostupných v Google Ads. Jak vypočítat CPM? Vzorec pro výpočet CPM:

  1. 1000. 50 000. * 1000 = 20. CPM je tedy 20, tzn. že za 1000 zobrazení bychom zaplatili 20 Kč. Na druhém portále XYZ stojí banner 850 Kč a může mít dosah 30 000 zobrazení.
  2. 850. 30 000. * 1000 ≐ 28. CPM je cca 28, tzn. že za 1000 zobrazení bychom zaplatili cca 28 Kč.

Tak jakou velkou výhodu mají obsahové reklamy?

Reklamy v obsahové síti jsou zobrazovány uživatelům, kteří sem přišli vyhledat konkrétní řešení. Je zde tedy veliká pravděpodobnost konverze. Další velkou výhodou jsou nízké náklady. PPC reklama, která je zobrazována v obsahové síti, je totiž levná. Můžete se také zeptat, co je obsahová inzertní síť? Skupina více než dvou milionů webů, videí a aplikací, kde se mohou zobrazovat vaše reklamy. Weby v Obsahové síti oslovují více než 90 % uživatelů internetu na celém světě.

Také, proč je při plánování obsahových reklamních kampaní důležité stanovit si čile?

Pokud si předem stanovíte cíle, budete pak moci své obsahové kampaně lépe naplánovat a implementovat. Konečný cíl kampaně bude mít vliv nejen na segmenty publika, které oslovíte, ale také na rozpočet a cenové nabídky, na kreativy, a dokonce i na metriky, které se rozhodnete měřit.

By Philly Bowerize

Similar articles

Co je to bannerová reklama? :: Co je obsahová inzertní síť?
Užitečné odkazy