Domovská stránka > K > Kdo Je To Čtenář?

Kdo je to čtenář?

Čtenář či čtenářka je osoba provádějící čtení. Slovo čtenář či čtenářka může mít ještě další významy: Čtenář – český knihovnický časopis. Čtenářka – název dvou různých obrazů Georgese Karse.

Přečtěte si více

Co je četba?

Četba se považuje za jeden z činitelů, které ovlivňují rozvoj poznávacích schopností, představivost, prohlubování myšlenkových procesů, vnímání, paměť a její průběh, má vliv na citový život člověka, na upevňování vůle a morálky, působí na jednání lidí a dává návod k řešení životních situací. Jak čtou české děti analýza výsledků sociologického výzkumu? Studie Jak čtou české děti? se věnuje hlavním otázkám spojeným se vznikem a podporou dětského čtenářství jak v rodinném, tak školním prostředí na podkladě výsledků sociologického výzkumu, který byl realizován v prosinci 2002 na reprezentativním souboru 1092 dětí ve věku 10-14 let.

A další otázka, co přináší čtení knih?

Čtení knih podporuje kreativitu, myšlení, rozšiřuje slovní zásobu, rozvíjí představivost, zvyšuje empatii a mnoho dalšího. Čtěte dál a dozvíte se, proč je pro nás tedy lepší vypnout počítat a raději do ruky vzít hezkou knihu. Podle toho, kde koupit knihu? kdekoupitknihy

Kde koupit levné knihy?10 tipů pro knihomoly

  1. POPRON. Znáte Popron?
  2. Knihcentrum.
  3. Dobré knihy.
  4. Hracky-4kids.
  5. Beletrie.
  6. Fantasyobchod.
  7. Albatrosmedia.
  8. Papyrus.

Také, proč rozvíjet čtenářskou gramotnost?

Ukazuje se totiž, že žáci s nízkou úrovní čtenářské gramotnosti čelí v dospělosti vážným problémům spojeným s uplatněním na trhu práce i s obecným zapojením do společnosti. Čtenářská gramotnost se proto jako předpoklad dosažení tzv. klíčových kompetencí dostává do centra kurikula ve všech vyspělých zemích. Co patří do čtenářského deníku? Do čtenářského deníku se zapisuje

  • Jméno autora.
  • Název díla.
  • Ilustrátor.
  • Nakladatelství
  • Rok vydání (případně kde a kolikáté)
  • Hlavní postavy.
  • Stručný výtah z děje.
  • Vlastní hodnocení, recenze.

Jak se začíst do knihy?

Čtěte řetězově – je to jednoduché pravidlo, které vás naučí těšit se na literaturu. Kdykoliv si chcete přečíst nějakou knihu, kupte si a začněte číst jinou. Když to tak budete dělat vždycky, budete se mít pokaždé na co těšit a se čtením jen tak neskončíte. Proč číst? Knihy bezesporu zlepšují mozkovou aktivitu a stimulují podněty, které jsou nastíněny v knize. Například vzbuzují představy, které přímo stimulují mozek k aktivitě. Mozek si přímo dokáže představit veškerou popisovanou činnost a dokonce svoji aktivitu stimuluje a může zapojit například i svaly.

Co čtou děti?

S rostoucím věkem si děti uvědomují význam četby knih pro vzdělávání, s výrokem souhlasí skoro polovina mládeže. Starší děti a mládež (9–19 let) přečtou za rok přibližně 8 knih. Desetina z nich však nepřečetla v uplynulém roce žádnou knihu, naopak více než pětina přečetla více než 11 knih.

By Rolph Sawlivich

Co čtou dnešní děti? :: Jak clovek vyuziva prirodu?
Užitečné odkazy