Domovská stránka > J > Jaké Jsou Sporty?

Jaké jsou sporty?

Sport

  • fotbal.
  • cyklistika.
  • lední hokej.
  • volejbal.
  • plavání
  • tenis.
  • běh.
  • lyžování

Přečtěte si více

Kdy vznikl sport?

Slovo sport vzniklo v novověku, z francouzské slova „desporter“, což se dá přeložit jako „bavit se“. Již v pravěku byl dobrým lovcem ten, který dobře ovládal oštěp, daleko házel kamenem, dokázal rychle běhat. V Egyptě a Mezopotámii se lidé bavily soutěžemi na lodích, na Krétě byly oblíbeny býčí zápasy. Když to vezmeme v úvahu, co je to vrcholový sport? U vrcholového sportu je kladen největší důraz především na výkon. Tomu je zcela přizpůsoben tréninkový proces. Ono už dávno neplatí „sportem ku zdraví,“ ale mnohem výstižnější je „sportem k trvalé invaliditě“.

Jaký sport pro holku?

Nejlepší by bylo vybrat sport, ke kterému jsou podmínky přímo na střední škole, aby nemusela nikam jinam jezdit. Počítám, že tam budou mít atletiku, volejbal, basket a možná i něco dalšího. Jinak se sportem není nikdy pozdě začínat. Jak definovat sport? Do sportu jsou podle této definice řazeny veškeré formy tělesné aktivity, které, provozovány příležitostně nebo organizovaně, usilují o vyjádření nebo vylepšení fyzické kondice a duševní pohody, utvoření společenských vztahů či dosažení výsledků v soutěžích na všech úrovních.

Lidé se také ptají, jaký je nejoblíbenější sport?

1. Fotbal. S více než 3,5 miliardami hráčů a fanoušků je fotbal zdaleka nejpopulárnějším sportem na světě. Není divu, že většina sportovních stánků na planetě jsou fotbalové stadiony. Jaký je nejtěžší sport? Box. Box bezpochyby patří mezi nejnáročnější sporty. Sportovci musí být ve výtečné fyzické kondici, mít vypracované ruce, jelikož souboj probíhá pomocí úderů pěstmi. Tento sport je náročný také z hlediska velmi vysokého rizika dlouhodobých znanění.

Tak jaké jsou individuální sporty?

V jejich praktikování vám tak nic nebrání, stačí si najít čas a vyrazit bez dalšího omezení. Mezi nejčastější individuální sporty patří běh, jízda na kole, plavání, nebo návštěva posilovny. Pokud jste cílevědomí, můžete překonávat sami sebe, zlepšovat vlastní výkon, a posouvat se tak dál. Kde vznikly sporty? Známky provozování sportovních aktivit byly nalezeny u řady starověkých civilizací. Konkrétně se jedná o Čínu, kde byla provozována (zřejmě spíše z estetických než ze soutěžních důvodů) obdoba dnešní gymnastiky, o Persii, kde jsou doloženy bojové hry s přesnými pravidly.

Jaké sporty vznikly v Anglii?

K tradičním a oblíbeným sportům patřily v Anglii (Velké Británii) dlouhodobě především koňské dostihy, kriket, box (rohování), četné for- my zápasu a šermování, tenis, proto-atletické a později atletické soutěže, zejména chůze a běhy na nejrůznější vzdálenosti, a také football či soccer, předchůdci moderní kopané.

By Cutcliffe

Kdy a kde začíná vznikat moderní novodobý sport? :: Co je to ot?
Užitečné odkazy