Domovská stránka > C > Co Je Rekreační Sport?

Co je rekreační sport?

Spojením těchto definic dostaneme zhruba toto znění:Rekreační sport (dále jen RS) je tělesná pohybová aktivita provozovaná ve volném čase, sloužící k fyzickému a psychickému rozvoji člověka.

Přečtěte si více

Tak co je výkonnostní sport?

Definice říká, že výkonnostní sport je sport na výkonnostní úrovni poloprofesionálně nebo amatérsky - obvyklý je pravidelný trénink v rozsahu několika jednotek až desítek hodin týdně, registrace v některém sportovním svazu a pravidelná účast v soutěžích. Kde se konaly první novodobé olympijské hry? 6. dubna 1896 byly v Aténách zahájeny první novodobé olympijské hry. Od té doby se olympiáda stala největší sportovní událostí, kterou sleduje celý svět. První moderní olympijské hry se konaly symbolicky v jejich starověkém rodišti, v Řecku.

Podle toho, co je vrcholový sport?

U vrcholového sportu je kladen největší důraz především na výkon. Tomu je zcela přizpůsoben tréninkový proces. Ono už dávno neplatí „sportem ku zdraví,“ ale mnohem výstižnější je „sportem k trvalé invaliditě“. Může se také zeptat, co je pasivní sport? To znamená, že se věnuje sportům pouze v televizi, kde sleduje aktuální utkání ať už je to ve fotbale nebo čistě jenom v tenise. Jenže pasivní vykonávání sportu je sice skvělé, když se podporuje třeba národní tým, ale našemu zdraví to zrovna dvakrát neprospívá.

Podle toho, co je bílá kniha o sportu?

Bílou knihu sportu, jakýsi souhrn koncepcí v oblasti sportu, ve které se opět objevují témata zmíněná v předchozích dokumentech, tentokrát však v politicky jasně formulovaném dokumentu, jenž vytyčuje směr aktivit EU do budoucna. Podle toho, proč vznikla v roce 1949 rada evropy? Původním záměrem organizace byla evropská integrace. Tento úkol se nezdařil, časem jej převzala Evropská společenství a Rada Evropy se zaměřila na problematiku lidských práv a svobod.

Jaký je nejoblíbenější sport?

1. Fotbal. S více než 3,5 miliardami hráčů a fanoušků je fotbal zdaleka nejpopulárnějším sportem na světě. Není divu, že většina sportovních stánků na planetě jsou fotbalové stadiony. Který sport je nejnáročnější? Bojová umění

Tato kategorie sportu patří bezesporu k nejnáročnějším. Do této skupiny patří bojová umění bez použití zbraní – karate, tae kwon do, zápas, jiu jitsu, nebo i sporty s použitím zbraně – aikido, kung-fu, šerm aj.

Když to vezmeme v úvahu, kolik je registrovanych fotbalistu?

Celkové číslo registrovaných fotbalistů během roku obvykle roste s tím, jak členové průběžně platí poplatky za členství. Na konci roku 2019 tak bylo registrováno 339 308 aktivních fotbalistů a dá se předpokládat, že k podobnému číslu FAČR dospěje i letos.

By Fulks

Co dala Francie světu? :: Kde vznikly sporty?
Užitečné odkazy