Domovská stránka > J > Jak Se Boduje Úraz?

Jak se boduje úraz?

V případě stanovení hodnoty bodu za bolestné a ztížení společenského uplatnění po pracovním úrazu, nemoci z povolání, úrazu na základní, střední a vysoké škole se vychází z Nařízení vlády č. 276/2015 Sb. Hodnota bodu v případě pracovního úrazu či úrazu ve škole je pevně stanovena na částku 250,- Kč / 1 bod.

Přečtěte si více

Pokud jde o to, jak dlouho trvá vyřízení bolestného?

Záleží na pojišťovně, za jak dlouho to vybaví. A také na mzdovce, jak rychle to na tu pojišťovnu pošle. Ale obvykle jsou peníze na účtě tak do měsíce od odeslání podkladů. Co je ztížení společenského uplatnění? Ztížení společenského uplatnění jsou zjednodušeně trvalé následky a ovlivnění života po pracovním úrazu. V případech vážných pracovních úrazů se často jedná o vysoké odškodnění. Odškodnění této náhrady je zpravidla vyšší než u bolestného.

Tak co platí zaměstnavatel při pracovním úrazu?

V případě pracovního úrazu má na základě jeho závažnosti a povahy zaměstnanec nárok na odškodnění. Zaměstnavatel je povinen nahradit zaměstnanci škodu či nemajetkovou újmu, která vznikla pracovním úrazem, pokud se to stalo při plnění pracovních úkolů nebo v přímé souvislosti s nimi. Když to vezmeme v úvahu, kdo vyplácí nemocenskou při pracovním úrazu? Zranění v práci i nemoc z povolání často končí pracovní neschopností. Pořád ještě platí, že první tři dny pracovní neschopnosti zaměstnanec nedostane žádné peníze, pak vyplácí zaměstnavatel náhradu mzdy a pak stát vyplácí z nemocenského pojištění nemocenské dávky.

Kolik dostanu z urazoveho pojištění?

Progrese v praxi znamená, že čím vážnější úraz se vám stane, tím vyšší plnění získáváte. Například při nejvážnějším tělesném poškození může být vyplaceno 400 procent (čtyřnásobek) až 850 procent (8,5násobek) sjednané pojistné částky, v závislosti na konkrétních podmínkách pojišťovny. Kolik dostanu za Vyvrknuty kotnik? Výše finanční náhrady se pak stanoví tak, že se provede součet všech bodů a ty se vynásobí 120. Za podvrtnutý kotník tak náleží náhrada ve výši 1200 korun, za těžký otřes mozku 7200 korun, v případě rozdrceného obličeje jde o částku 72 000 korun.

Jak zadat bolestné?

Bolestné představuje náhradu nemajetkové újmy, kterou lze žádat obvykle již po prvotním ošetření po nehodě nebo propuštění z hospitalizace. K řešení bolestného není nutné vyčkávat na ukončení pracovní neschopnosti nebo celkové léčby. Při výpočtu odškodnění bolestného se vychází z bodového hodnocení každého zranění. Jak dlouho trvá vyřízení pracovního úrazu? Jakmile budou předloženy veškeré podklady zaměstnavateli, tak právě on má povinnost předat, pokud možno bezodkladně, dokumenty pojistiteli. Pojišťovna má na vyřízení případu tři měsíce, ovšem za předpokladu, že jí byly předloženy veškeré potřebné podklady nezbytné pro likvidaci případu.

Kdy prijde bolestné?

Až ukončí neschopenku, tak dostane formulář na bolestné, odnese vyplnit k doktorce. Pak teprve dorazí peníze - odškodnění pracovního úrazu + bolestné. Má nárok na proplacení veškerých výdajů souvisejících s léčbou - doplatků v lékárně, poplatků u lékaře atd.

By Pani Lovstad

Kolik dostanu bolestné? :: Jak poslouchat vnitrni hlas?
Užitečné odkazy