Domovská stránka > C > Co Dělá Hacker?

Co dělá hacker?

Hacker je zpravidla velice schopný programátor, který je odborníkem na manipulace nebo úpravy počítačových systémů a sítí. Zákeřný hacker oproti němu využívá své počítačové dovednosti k získání neoprávněného přístupu k cizím počítačům a sítím.

Přečtěte si více

Co je to hackerský útok?

Hackerský útok neboli kybernetický útok je v informatice a kybernetické bezpečnosti úspěšný i neúspěšný pokus o získání, zničení nebo ukradení dat, či také získání neautorizovaného přístupu k zařízení, případně webové stránce. Jak fungují hackeři? Hackerství zahrnuje nestandardní použití aplikace nebo počítačového systému, kdy se jedná o ilegální průnik pomocí prolomení bezpečnostní ochrany. Lidé, kteří hackerství provozují se nazývají hackeři. Hacker je člověk, který bádá v počítačových programech a překračuje jejich schopnosti.

Také, jak vypadají hackeři?

V době rozšiřování internetu po celém světě, byl „typ uživatele - hackera“ zjednodušeně rozdělen na „bílý, šedý a černý klobouk“. Byla to analogie ke starším kovbojským filmům („zlí hoši nosili černé klobouky, kovbojové šedé a hrdinové bílé“). Co musí umět hacker? Najděte, vyhodnoťte, zaútočte. Během 2denního kurzu si prakticky vyzkoušíme to nejdůležitější, co musí umět etický hacker: najít, vyhodnotit a zaútočit na 10 nejzásadnějších zranitelností webů. Většina hackerů se bude snažit najít právě tyto zranitelnosti – a když je nenajdou, pravděpodobně půjdou o dům dál.

Jak útočí hackeři?

K útokům se přihlásila proruská hackerská skupina Killnet. Podle NÚKIB šlo o takzvané DDoS útoky. Spočívají v tom, že z neznámých IP adres ze zahraničí přijde v jeden okamžik mnoho dotazů a stránky přestanou fungovat, takzvaně spadnou. Co je Kyberutok? Kyberútok je jakýkoliv pokus zničit, změnit, ukrást majetek nebo získat neoprávněný přístup i neautorizované použití majetku pomocí počítačové techniky a počítačové sítě. Útoky se dělí z hlediska vlivu na systém a systémové prostředky na aktivní či pasivní a z hlediska místa zahájení útoku na vnitřní či vnější.

Podle toho, jaký je rozdíl mezi hackerem a crackerem?

Hacker (white hat) využívá své znalosti ve prospěch uživatelů počítačových systémů (tj. odstraňuje programátorské chyby, diagnostikuje vadný hardware, programuje algoritmy). Cracker většinou pracuje ve skupině. Znalosti počítačových systémů a programování jednotlivců nejsou na tak vysoké úrovni jako u hackerů. A další otázka, jak najít hackera? Takovéto hackování však už dávno není jen výsadou gangů, velkých korporací nebo tzv. Hacktivistů (aktivistů bojujících na poli internetu), ale stává se pomocným nástrojem široké veřejnosti. Způsoby, jak si najmout hackera jsou různé. Jedním z nich je například webová stránka hacker's list.

Lidé se také ptají, co je to anonymous?

Anonymous je anonymní a na sobě nezávislé nehierarchické hnutí, které se do povědomí internetových komunit začalo dostávat v roce 2003 na základě automaticky generované přezdívky přispěvatele na stránkách 4chan.org.

By McCollum Etier

Co je to kybernetická bezpečnost? :: Jak se dělají cracky?
Užitečné odkazy