Domovská stránka > C > Co Je To Kybernetická Bezpečnost?

Co je to kybernetická bezpečnost?

Co to je kybernetická bezpečnost? Kybernetická bezpečnost zahrnuje činnosti nezbytné k ochraně sítí a informačních systémů, uživatelů těchto systémů a dalších osob dotčených kybernetickými hrozbami.

Přečtěte si více

Co je kybernetický prostor?

Co je Kybernetický prostor? Jedna z definic nám kybernetický prostor specifikuje jako: digitální prostředí umožňující vznik, zpracování a výměnu informací, tvořené informačními systémy, a službami a sítěmi elektronických komunikací. Kdo je gestorem kybernetické bezpečnosti v ČR? Hlavním gestorem kybernetické bezpečnosti ČR je Národní bezpečnostní úřad (NBÚ) a jeho Národní centrum kybernetické bezpečnosti (NCKB). Kybernetickou obranu je pak možné definovat jako obranu v kybernetickém prostoru a jeho prostřednictvím.

Co je log4shell?

Log4j je open-source protokolovací nástroj široce používaný weby i aplikacemi. Odhalená bezpečnostní díra by mohla tedy být zneužita doslova v milionech aplikací. Umožňuje totiž hackerům spouštět škodlivý kód na zranitelných serverech a údajně může ovlivnit i platformy, jakými jsou iCloud nebo třeba Steam. Jak se jmenuje Nejvyšší správní orgán v oblasti kybernetické a informační bezpečnosti v ČR? Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost - Kybernetická bezpečnost.

Kde sídlí Český národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost?

Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) je ústředním správním úřadem pro kybernetickou bezpečnost včetně ochrany utajovaných informací v oblasti informačních a komunikačních systémů a kryptografické ochrany. Sídlem tohoto úřadu je Brno. Zavedla jej od 1. srpna 2017 novela (zákon č. Kdo je provozovatelem vládního CERT? Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost - Vládní CERT. Vládní CERT (GovCERT.CZ) a týmy typu CSIRT hrají klíčovou roli při ochraně kritické informační infrastruktury a významných informačních systémů podle zákona o kybernetické bezpečnosti (181/2014 Sb.) a jeho prováděcích předpisů.

Co to je Log4j?

Log4j je logovací framework pro Javu vyvíjený Apache Software Foundation. V rámci aplikačních rámců pro logování v Javě se vyvinul ve faktický standard. Stejně jako Java samotná je multiplatformní. Je uvolněn pod licencí Apache a jedná se tedy o svobodný software. Co je nejvyšším orgánem státní správy ČR? Ústřední orgán - je složka státní moci, která vykonává správu na věcně vymezeném úseku fungování společnosti. Jde o správní úřad, který stojí na vrcholu správní hierarchie a jemuž není nadřízen žádný jiný úřad, ale zpravidla vláda.

Podle toho, kdo je orgán státní správy Čr?

Nejvýznamnějšími orgány státní správy jsou ústřední orgány státní správy s celostátní působností. Mezi tyto orgány patří ministerstva a další orgány stanovené zákonem č. 2/1969 Sb., o zřízení ministerstev a jiných ústředních orgánů státní správy České republiky.

By Gallagher

Jak vytvořit hash souborů? :: Co dělá hacker?
Užitečné odkazy