Jak zapnout MacBook Pro s Touch Barem. Tipy a triky pro řešení potíží

How to diagnose hardware on MacBook?
Start Apple Diagnostics

  1. Press and hold the power button on your Mac. (Every Mac has a power button. …
  2. As you continue to hold the power button, your Mac turns on and loads startup options. When you see Options, release the power button.
  3. Press and hold Command (⌘)-D on your keyboard.
Další informace najdete na support.apple.com

Dotykový OLED proužek v horní části klávesnice je charakteristickým prvkem výkonného a známého MacBooku Pro s Touch Barem. Přestože má spoustu užitečných funkcí, někteří zákazníci si možná nejsou jisti, jak MacBook Pro s Touch Barem zapnout, zejména pokud mají potíže s tlačítkem napájení.

Pokud máte se zapnutím MacBooku Pro s Touch Barem potíže, může to být způsobeno několika faktory. Jednou z typických příčin je vybití baterie. Než budete pokračovat v řešení potíží, ujistěte se, že jste MacBook Pro připojili ke zdroji napájení pomocí dodané nabíječky. Poté, co mu dáte nějaký čas na nabití, zkuste ho znovu zapnout.

Pokud se MacBook Pro stále nechce zapnout, bude možná nutné opravit tlačítko napájení. Za těchto okolností můžete zkusit jiný přístup k zapnutí MacBooku Pro. Zde je návod, jak postupovat:

1. Vypněte MacBook Pro a proveďte reset SMC.

– Na levé straně klávesnice stiskněte a podržte klávesy Shift, Control a Option.

– Stiskněte a podržte tlačítko napájení po dobu 10 sekund, zatímco držíte tyto klávesy.

– Uvolněte tlačítko napájení a všechny klávesy.

Chcete-li MacBook Pro restartovat, stiskněte tlačítko napájení ještě jednou.

2. Zvedněte víko:

– Zapojte MacBook Pro do elektrické zásuvky.

– Zvedněte víko MacBooku Pro.

– Po otevření víka by se měl MacBook Pro okamžitě zapnout.

Zde najdete návod, jak zapnout MacBook Air bez použití tlačítka napájení, pokud jej používáte a máte podobné problémy s tlačítkem napájení:

1. Klávesová zkratka: Při připojování MacBooku Air ke zdroji napájení podržte stisknutá tlačítka Control, Option a Shift na levé straně klávesnice.

– Při držení těchto kláves stiskněte a několik sekund podržte tlačítko napájení. Po uvolnění všech kláves stiskněte tlačítko napájení ještě jednou a MacBook Air zapněte.

2. Vypněte MacBook Air a proveďte reset SMC.

– Připojte k MacBooku Air napájecí kabel. Stiskněte a podržte klávesy Shift, Control a Option na levé straně klávesnice.

– Stiskněte a podržte tlačítko napájení po dobu 10 sekund, zatímco držíte tyto klávesy.

– Uvolněte tlačítko napájení a všechny klávesy.

Chcete-li MacBook Air zapnout, stiskněte tlačítko napájení ještě jednou.

Pokud žádné z výše uvedených řešení nepomůže, bude možná nutné kontaktovat podporu společnosti Apple nebo zajít do autorizovaného servisu pro další pomoc. Tam mohou zjistit a opravit všechny základní hardwarové problémy, které mohou bránit zapnutí vašeho MacBooku Pro nebo MacBooku Air.

Na závěr dodejme, že kromě stisknutí tlačítka napájení existují i jiné způsoby zapnutí MacBooku Pro s Touch Barem nebo MacBooku Air, například resetování SMC nebo klávesové zkratky. Před zavedením těchto technik je nezbytné se ujistit, že je baterie nabitá a notebook je připojen ke zdroji napájení. Pokud problém přetrvává, doporučuje se vyhledat odbornou pomoc, která identifikuje a opraví případné základní hardwarové problémy.

FAQ
Jak zapnout Mac pouze tlačítkem napájení?

Podle těchto pokynů zapnete MacBook Pro pouze pomocí tlačítka napájení:

1. Najděte tlačítko napájení MacBooku Pro. Obvykle ho najdete buď integrované se snímačem Touch ID, nebo v pravém horním rohu klávesnice. 2. Podržte stisknuté tlačítko napájení a počkejte, až se objeví spouštěcí gong nebo logo Apple. 3. Jakmile se zobrazí logo Apple, pusťte tlačítko napájení a MacBook Pro se bude dále spouštět.

Pokud se MacBook Pro po stisknutí tlačítka napájení nezapne, zkuste odstranit potíže provedením následujících kroků:

Nejprve se ujistěte, že je MacBook Pro připojen ke zdroji napájení. Před připojením napájecího adaptéru se ujistěte, že je pevně připojen k MacBooku Pro a k funkční elektrické zásuvce. 2. Pokud se MacBook Pro stále nechce zapnout, zkuste resetovat SMC (System Management Controller). Chcete-li toho dosáhnout, musíte: U MacBooků s čipem T2 (verze s Touch Barem uvedené na trh po roce 2016):

– Podržte tlačítko napájení stisknuté po dobu přibližně 10 sekund. Uvolněte tlačítko napájení a pak chvíli počkejte.

Chcete-li MacBook Pro restartovat, stiskněte tlačítko napájení ještě jednou. U modelů MacBooků, které byly vyrobeny před rokem 2018 a nemají čip T2: MacBook Pro vypněte.

– Zhruba 10 sekund podržte stisknuté tlačítko napájení a tlačítka Shift, Control a Option.

– Uvolněte tlačítko napájení a všechny klávesy.

– Chcete-li MacBook Pro spustit, stiskněte tlačítko napájení. 3. Pokud výše uvedená opatření problém nevyřeší, budete se možná muset obrátit na podporu společnosti Apple nebo zajít do licencovaného servisu.

Před pokusem o zapnutí MacBooku Pro se vždy ujistěte, že je baterie plně nabitá, a to tak, že zkontrolujete úroveň nabití baterie.

Jak rozmrazím dotykový panel Macbooku Pro?

Existuje několik technik řešení problémů, které můžete použít, pokud váš MacBook Pro s Touch Barem zamrzne nebo přestane reagovat: 1. Současným stisknutím kláves Command, Option a Esc otevřete okno Vynutit ukončení aplikací a donuťte nereagující aplikaci k ukončení. Vyberte nereagující program a poté zvolte možnost Vynutit ukončení. 2. Restartujte MacBook Pro podržením tlačítka napájení, dokud se počítač nevypne. Chcete-li jej znovu zapnout, chvíli počkejte a poté znovu stiskněte tlačítko napájení. 3. Vypněte MacBook Pro a poté proveďte reset řadiče správy systému (SMC). Přibližně na 10 sekund stiskněte a podržte tlačítko napájení a poté je pusťte. Chcete-li počítač znovu zapnout, chvíli počkejte a poté znovu stiskněte tlačítko napájení. Aktualizací softwaru se ujistěte, že na MacBooku Pro běží nejnovější verze systému macOS a že všechny programy jsou aktuální. Chcete-li nainstalovat všechny dostupné aktualizace, otevřete nabídku Apple, vyberte Předvolby systému, potom Aktualizace softwaru a postupujte podle pokynů na obrazovce. 5. Zkontrolujte, zda není k dispozici nekompatibilní software nebo rozšíření: Pokud problém přetrvává, může být na vině nekompatibilní software nebo rozšíření. Podržení klávesy Shift při spouštění MacBooku Pro může umožnit jeho spuštění v nouzovém režimu. Pokud se problém v nouzovém režimu neobjeví, bude možná nutné konfliktní aplikace nebo rozšíření odstranit nebo aktualizovat.

Pokud žádná z těchto možností problém neodstraní, bude možná nezbytné obrátit se na podporu společnosti Apple a požádat o další pomoc.