Jak používat kontrolu pravopisu na Macu. Komplexní průvodce

Jak vypnout kontrolu pravopisu ve Wordu?
Klikněte na Soubor > Možnosti > Kontrola pravopisu a mluvnice, zrušte zaškrtnutí políčka Kontrolovat pravopis při psaní a klikněte na OK. Až budete chtít kontrolu pravopisu znovu zapnout, udělejte to samé, jenom políčko Kontrolovat pravopis při psaní zase zaškrtněte.
Další informace najdete na support.microsoft.com

Kontrola pravopisu je důležitá technika, kterou používáme, abychom se ujistili, že náš psaný obsah je přesný a profesionální. Jistě vás potěší, že operační systém Mac obsahuje vestavěné funkce kontroly pravopisu pro různé programy, včetně Wordu, Safari a dokonce i klávesnice. V tomto příspěvku vám vysvětlíme, jak kontrolu pravopisu pro Mac používat, a odpovíme na často kladené otázky týkající se této kontroly.

1. Jak aktivovat kontrolu pravopisu ve Wordu na počítači Mac:

Chcete-li ve Wordu na Macu aktivovat kontrolu pravopisu, postupujte podle následujících kroků: V kroku 1:

Otevřete aplikaci Microsoft Word v počítači Mac.

Krok 2: V levém horním rohu obrazovky vyberte nabídku „Word“.

Krok 3: V rozevírací nabídce vyberte možnost „Předvolby“.

Krok 4: V okně Předvolby vyberte možnost „Pravopis a gramatika“.

Krok 5: Zkontrolujte, zda je vybrána možnost „Kontrolovat gramatiku při psaní“ i „Kontrolovat pravopis při psaní“. Zde můžete také změnit nastavení kontroly pravopisu.

Krok 6: Zavřete okno Předvolby, aby byla k dispozici kontrola pravopisu aplikace Word.

2. Jak používat kontrolu pravopisu na klávesnici Macu: Bez použití konkrétních programů je funkce kontroly pravopisu snadno dostupná z klávesnice Macu. Takto ji můžete použít:

Krok 1: Při psaní stiskněte klávesu „Control“.

Krok 2: Klikněte na levé tlačítko myši nebo současně stiskněte trackpad. Krok 3: Zobrazí se kontextová nabídka obsahující další možnosti a doporučení pro pravopis. Chcete-li změnit pravopis slova, vyberte příslušný návrh.

3. Důvody, proč ve Wordu na Macu nefunguje kontrola pravopisu:

Existuje několik možností, proč kontrola pravopisu ve Wordu v počítači Mac nefunguje správně. Zde je uvedeno několik kroků pro řešení problémů:

Krok 1: Zkontrolujte, zda je v nastavení aplikace Word zapnuta funkce kontroly pravopisu. Informace o tom, jak zapnout kontrolu pravopisu ve Wordu na Macu, najdete v předchozí části. Krok 2: Zkontrolujte, zda nastavení jazyka aplikace Word odpovídá jazyku použitému v dokumentu. Toho dosáhnete tak, že otevřete aplikaci Word a zvolíte kartu „Kontrola“. Poté klikněte na tlačítko „Jazyk“ na panelu nástrojů a ujistěte se, že je vybrán příslušný jazyk.

Krok 3: Zavřete aplikaci Word a znovu ji otevřete, abyste ověřili, zda problém s kontrolou pravopisu přetrvává.

Krok 4: Restartujte počítač Mac a znovu spusťte aplikaci Word, pokud problém přetrvává.

4. Jak zkontrolovat pravopis v Mac Safari:

Přestože Safari není vybaveno vestavěnou funkcí kontroly pravopisu jako Word, můžete ji přidat pomocí některého z rozšíření třetích stran, která jsou snadno dostupná. Zde je návod, jak pomocí jednoho z těchto rozšíření povolit kontrolu pravopisu v Safari:

Nejprve spusťte Safari výběrem položky „Safari“ v horní liště nabídky. Krok 2: V rozevírací nabídce vyberte možnost „Safari Extensions“. Krok 3: Vyhledejte vhodné rozšíření pro kontrolu pravopisu v galerii rozšíření Safari. Krok 4: Po nalezení rozšíření přidejte do Safari kliknutím na tlačítko „Instalovat“.

Krok 5: Pomocí pokynů rozšíření povolte a používejte funkci kontroly pravopisu v Safari.

Závěrem lze říci, že kontrola pravopisu v počítači Mac je užitečný nástroj, který zajišťuje přesné a bezchybné psaní v různých programech. Podle pokynů v tomto článku můžete rychle povolit a používat kontrolu pravopisu ve Wordu, používat klávesnici Macu k rychlým úpravám, odstraňovat chyby kontroly pravopisu a prozkoumat možnosti kontroly pravopisu v Safari. Pomocí rad v tomto článku můžete zlepšit své schopnosti psaní a vytvářet na Macu počeštěné materiály.

FAQ
Jak zkontrolovat pravopis ve Wordu?

Pomocí těchto kroků můžete zkontrolovat pravopis ve Wordu na počítači Mac: V kroku 1 otevřete v počítači Mac aplikaci Microsoft Word.

2. Napište dokument, jehož pravopis chcete zkontrolovat, nebo jej otevřete. 3. V horním panelu nabídek vyberte kartu „Kontrola“.

4. Na panelu nástrojů, který se zobrazí pod navigačním panelem, vyberte tlačítko „Pravopis a gramatika“ (reprezentované ikonou zaškrtnutí ABC).

5. Word zahájí korekturu rukopisu z hlediska gramatických a pravopisných chyb. Případné chyby budou zvýrazněny červenou nebo modrou klikatou čarou. Word se zastaví u prvního chybně napsaného slova a nabídne opravu, pokud zjistí pravopisný problém. Vy máte na výběr, zda slovo změníte, nebudete ho brát v úvahu, zařadíte ho do slovníku nebo z něj něco odeberete. Prohlédněte si každou chybu a zvolte správný postup. Kromě toho můžete pomocí tlačítek „Změnit“ nebo „Změnit vše“ opravit četné případy chybně napsaného slova.

8. Jakmile vyhodnotíte a opravíte všechny problémy, Word zobrazí dialogové okno s informací, že kontrola pravopisu a gramatiky je dokončena.

Pravopis můžete ve Wordu na počítači Mac účinně ověřit podle následujících kroků.

Kde se nachází kontrola pravopisu na stránkách Mac?

Nabídka „Upravit“ se nachází v horní části obrazovky v aplikaci Mac Pages a obsahuje funkci kontroly pravopisu. Pomocí těchto kroků k ní získáte přístup: 1. Spusťte program Pages na počítači Mac. 2. V horním panelu nabídek vyberte nabídku „Upravit“. 3. V rozevírací nabídce naleznete možnost „Pravopis a gramatika“. Stačí na ni kliknout.

Můžete také využít klávesovou zkratku současným stisknutím klávesy Command () a středníku (;). Tímto způsobem se otevře okno kontroly pravopisu, které vám umožní zkontrolovat a opravit případné gramatické nebo pravopisné chyby ve vaší práci.

Jak aktivuji kontrolu pravopisu ve Wordu?

Pomocí níže uvedených pokynů můžete zapnout kontrolu pravopisu ve Wordu pro Mac: V kroku 1 otevřete aplikaci Microsoft Word v počítači Mac.

2. V horním panelu nabídek vyberte možnost „Word“.

Krok 3: V rozevírací nabídce vyberte možnost „Předvolby“.

4. V okně Předvolby vyberte kartu „Pravopis a gramatika“. 5. Zaškrtněte políčko vpravo od „Kontrolovat pravopis při psaní“, aby kontrola pravopisu probíhala automaticky při psaní. Kromě toho můžete zaškrtnout políčko vedle položky „Check grammar with spelling“ (Kontrolovat gramatiku spolu s pravopisem), čímž povolíte kontrolu gramatiky, pokud se tak rozhodnete.

6. Okno Předvolby by se mělo zavřít.

Po provedení těchto úkonů bude Word automaticky kontrolovat pravopis během psaní a případná chybně napsaná slova zvýrazní červenými klikatými čarami. Poté můžete pravopis buď ručně opravit, nebo zobrazit navrhované opravy provedením klepnutí pravým tlačítkem myši na podtržené slovo.