Jak zobrazit zdrojový kód v Safari

Jak zobrazit zdrojový kód webové stránky Mac?
V prohlížeči Chrome: Klikněte pravým tlačítkem na libovolnou část stránky a vyberte Prozkoumat. Zobrazí se veškerý kód HTML z vykreslované stránky. Ve vykresleném kódu HTML můžete vyhledávat pomocí klávesových zkratek Control + F (Windows) nebo Command + F (Mac).
Další informace najdete na support.google.com

Společnost Apple vytvořila oblíbený webový prohlížeč Safari, který je známý svým štíhlým vzhledem a intuitivním uživatelským rozhraním. Pokud chcete při používání prohlížeče Safari zobrazit zdrojový kód webové stránky, jste na správném místě. V tomto článku vás provedeme procesem zobrazování zdrojového kódu v prohlížeči Safari a budeme se zabývat některými souvisejícími otázkami.

Jak přimět Safari, aby otevřelo soubor HTML?

Chcete-li soubor HTML otevřít v Safari, přetáhněte jej na ikonu Safari v doku nebo spusťte prohlížeč a vyberte Soubor > Otevřít soubor. Tímto způsobem budete moci otevřít soubor HTML v Safari a rychle získat přístup ke zdrojovému kódu.

Jak přimět prohlížeč Safari, aby zobrazoval nástroje pro vývojáře?

Abyste mohli využívat vývojářské nástroje Safari, musíte nejprve povolit možnost Vyvíjet. Výběrem možnosti Předvolby v nabídce Safari na panelu nabídek přejděte na stránku s předvolbami Safari. V okně Předvolby vyberte kartu Upřesnit a zaškrtněte políčko vedle položky „Zobrazit nabídku Vyvíjet v panelu nabídek“. Vývojářské nástroje jsou přístupné poté, co povolíte nabídku Develop (Vyvíjet) klepnutím na Develop (Vyvíjet) v panelu nabídek a výběrem možnosti „Show Web Inspector“ (Zobrazit webový inspektor). Následně se otevře panel Web Inspector, který zobrazuje zdrojový kód právě prohlížené webové stránky.

Jak přimět prohlížeč, aby otevřel zdrojový kód?

Po otevření webové stránky v prohlížeči Safari můžete rychle zkontrolovat její zdrojový kód. Kdekoli na stránce jednoduše klikněte pravým tlačítkem myši a z kontextové nabídky vyberte možnost „Inspect Element“. Tím se otevře okno Web Inspector, které vám umožní zobrazit zdrojový kód HTML stránky.

Alternativně můžete k oknu Web Inspector přistoupit okamžitě stisknutím klávesové zkratky Command + Option + I (I).

Lze k prohlížení kódu použít prohlížeč Safari?

Ano, pomocí webového inspektora Safari můžete prozkoumat a prostudovat zdrojový kód jakékoli webové stránky. V otevřeném okně Web Inspector můžete procházet strukturu HTML, prohlížet styly CSS, ladit kód JavaScriptu a další funkce. Chcete-li zobrazit související zdrojový kód HTML pro libovolný prvek v okně Web Inspector, jednoduše na něj klikněte.

Závěrem lze říci, že zapnutím možnosti Vyvíjet a použitím okna Web Inspector v prohlížeči Safari lze snadno zobrazit zdrojový kód webové stránky. Jeho schopnost kontrolovat a studovat kód z něj dělá neocenitelný nástroj pro webové profesionály i amatérské uživatele.

FAQ
Jak zkopírovat zdrojový kód webové stránky v prohlížeči Safari?

Pomocí těchto kroků lze v prohlížeči Safari zkopírovat zdrojový kód webové stránky: V zařízení spusťte Safari a přejděte na webovou stránku, jejíž zdrojový kód chcete zkopírovat.

2. Po načtení webové stránky vyberte z panelu nabídek v horní části stránky možnost „Vyvinout“. 3. Pokud možnost „Vyvinout“ v panelu nabídek nevidíte, musíte ji povolit. Předvolby Safari jsou přístupné kliknutím na „Safari“ v levém horním rohu obrazovky a výběrem možnosti „Předvolby“. V okně Předvolby vyberte kartu „Upřesnit“ a zaškrtněte možnost vedle položky „Zobrazit nabídku Vyvolat v panelu nabídek“. Po výběru možnosti „Vyvolat“ se zobrazí rozbalovací nabídka v

4. Přejděte do této nabídky a vyberte možnost „Zobrazit zdroj stránky“. Jako alternativu můžete na klávesnici stisknout kombinaci kláves Option+Command+U. 5. Otevře se nové okno nebo karta a zobrazí se zdrojový kód webové stránky. Nyní lze zkopírovat celý zdrojový kód, nebo si můžete vybrat, které části chcete zkopírovat. 6. Chcete-li zkopírovat zdrojový kód, použijte klávesovou zkratku Command+C nebo klikněte pravým tlačítkem myši kdekoli na stránce a vyberte možnost „Kopírovat“. Zkopírovaný zdrojový kód nyní můžete vložit do textového editoru nebo jiného programu dle vlastního výběru pro další analýzu nebo použití.

7.

Tyto metody usnadňují kopírování zdrojového kódu webové stránky v prohlížeči Safari.

Mohu v Safari upravovat kód HTML?

Ano, Safari umožňuje editaci HTML. Vestavěná funkce prohlížeče Safari nazvaná Nástroje pro vývojáře umožňuje kontrolovat a měnit zdrojový kód webové stránky. Přejděte na panel nabídek Safari, vyberte možnost „Vyvíjet“ a poté výběrem možnosti „Zobrazit webový inspektor“ otevřete Nástroje pro vývojáře.

Po spuštění nástroje Web Inspector můžete přistupovat ke kartě „Elements“, která zobrazuje strukturu HTML webové stránky. Poklepáním na libovolný prvek z ní můžete okamžitě upravit kód HTML a provést změny.

Mějte také na paměti, že veškeré úpravy kódu HTML, které provedete ve vývojářských nástrojích Safari, se vztahují pouze na aktuální relaci prohlížení. Pokud chcete trvale změnit kód HTML webové stránky, musíte získat přístup ke zdrojovému kódu webové stránky na straně serveru a provést úpravy tam.

Jak zkontrolovat HTML v Safari Mobile?

K analýze HTML pomocí aplikace Safari Mobile použijte následující kroky: 1. Spusťte aplikaci Safari na iPhonu nebo iPadu se systémem iOS.

2. Přejděte na webovou stránku, kterou chcete zkontrolovat. 3. Klepněte na tlačítko pro sdílení v dolní části displeje. Vypadá jako čtverec se šipkou směřující nahoru. 4. Vyhledejte možnost „Více“ tak, že přejdete na spodní řadu ikon. Dotkněte se jí. 5. V nabídce Aktivity vyhledejte možnost „Web Inspector“ a zapněte ji. Stisknutím tlačítka „Hotovo“ v dolní části zavřete nabídku Aktivity. 7. V tomto okamžiku propojte zařízení iOS s počítačem pomocí kabelu USB. 8. Otevřete Safari na počítači, ujistěte se, že se jedná o novější verzi, a vyberte „Preferences“. 9. Na kartě „Upřesnit“ zaškrtněte políčko vedle položky „Zobrazit nabídku Vyvolat v panelu nabídek“. 10. Klepněte na „Develop“ (Vyvíjet) v liště nabídek a vyberte ze seznamu své zařízení iOS. 11. Po kliknutí na webovou stránku, kterou chcete prozkoumat, se otevřou vývojářské nástroje Safari, které vám umožní zobrazit a prozkoumat HTML, CSS a další součásti webové stránky.

11.

Upozorňujeme, že tato technika funguje pouze v prohlížeči Safari v zařízeních se systémem iOS a v systému MacOS v počítači.