Jak zálohovat účet na Facebooku a důležitá data

Jak si založit další účet na Facebooku?
Klasické prostředí mobilního prohlížeče

  1. Vpravo nahoře na Facebooku klepněte na .
  2. Posuňte se dolů, klepněte na Nastavení a soukromí a pak na Nastavení.
  3. Dole klepněte na Centrum účtů.
  4. Klepněte na Účty.
  5. Klepněte na Přidat účty a postupujte podle pokynů na obrazovce.
Další informace najdete na cs-cz.facebook.com

V digitálním věku máme na internetu uloženo mnoho cenných a soukromých informací. Jedna z nejpoužívanějších sociálních sítí, Facebook, není výjimkou. Pokud vás zajímá, jak zálohovat svůj účet na Facebooku, ať už kvůli ochraně neocenitelných vzpomínek, nebo jen proto, abyste si uchovali duplikát svých dat, jste na správné adrese. Pokud používáte chytrý telefon se systémem Android nebo přecházíte na nový telefon, v tomto článku si projdeme několik způsobů zálohování účtu Facebook. Spolu s představením oficiálního zálohovacího nástroje společnosti Facebook probereme, jak zálohovat účet Facebook před jeho smazáním.

1. Pomocí zařízení se systémem Android zálohujte svůj účet Facebook: Zálohování účtu Facebook je jednoduché, pokud používáte zařízení se systémem Android. Zde je uveden postup, jak na to:

Krok 1: Spusťte aplikaci Facebook v telefonu nebo tabletu se systémem Android a přihlaste se.

V pravém horním rohu obrazovky klepněte na symbol nabídky (tři vodorovné čáry). Krok 3: Po výběru možnosti „Nastavení a soukromí“ sjeďte dolů a vyberte možnost „Nastavení“.

Krok 4: V části „Vaše informace na Facebooku“ klepněte na možnost „Stáhnout vaše informace“.

Krok 5: Zaškrtnutím příslušných políček označte, které konkrétní údaje chcete zahrnout do zálohy. Máte možnost zahrnout vše nebo jen určité typy, například obrázky, videa, zprávy a další.

Krok 6: Přizpůsobte kvalitu médií, rozsah dat a formát svým požadavkům. Chcete-li zahájit postup zálohování, vyberte v kroku 7 možnost „Vytvořit soubor“. Až bude záloha připravena ke stažení, Facebook vás o tom bude informovat.

2. Jak přenést data ze služby Facebook do nového telefonu:

Abyste zajistili hladký přechod na nový telefon, budete chtít přenést svá data ze služby Facebook. Chcete-li zálohovat svůj účet Facebook do nového zařízení, postupujte podle následujících kroků:

Jako první krok nainstalujte do nového telefonu aplikaci Facebook.

Krok 2: Spusťte aplikaci a přihlaste se ke službě Facebook pomocí svých přihlašovacích údajů.

Krok 3: Po přihlášení se vaše data na Facebooku okamžitě synchronizují s vaším účtem. Obsahují údaje o vašem profilu, seznamu přátel, obrázcích a další informace.

Krok 4: Zkontrolujte, zda máte v části „Nastavení a soukromí“ povoleno nastavení zálohování, abyste zaručili důkladné zálohování.

3. Před odstraněním účtu na Facebooku si vytvořte jeho zálohu. Facebook vám dává možnost zálohovat účet před jeho zrušením, pokud uvažujete o jeho smazání, ale přesto chcete zachovat svá data. Zde je návod, jak postupovat:

Krok 2: Vyberte informace, které chcete zahrnout do zálohy, a podle potřeby upravte nastavení. Krok 1: Pro přístup k možnosti „Stáhnout vaše informace“ v nastavení aplikace Facebook proveďte totožné postupy uvedené v první části.

Krok 3: Klepnutím na možnost „Vytvořit soubor“ spusťte proces zálohování. Facebook vás bude informovat, až bude záloha připravena ke stažení. Krok 4: Po stažení zálohy můžete odstranit svůj účet na Facebooku s jistotou, že vaše data byla chráněna.

4. Nástroj pro zálohování na Facebooku:

Facebook poskytuje oficiální zálohovací nástroj s názvem „Download Your Information“, který uživatelům pomáhá zálohovat jejich data na Facebooku. Pomocí tohoto programu si můžete vybrat a stáhnout kopii svých dat na Facebooku, včetně obrázků, videí, příspěvků, chatů a dalších. Získáním přístupu k této funkci prostřednictvím nastavení služby Facebook můžete rychle vytvářet zálohy podle vlastního uvážení a zajistit tak ochranu a uchování svých neocenitelných informací.

Závěr: Zálohování účtu na Facebooku je chytrý krok, ať už chcete ochránit neocenitelné vzpomínky nebo zajistit bezproblémový přechod na nové zařízení. Podle pokynů uvedených v tomto článku můžete rychle zálohovat svůj účet Facebook v systému Android, přesunout svá data do nového telefonu, zálohovat svůj účet před jeho odstraněním a použít oficiální zálohovací nástroj společnosti Facebook. V dnešní digitální době je zásadní mít kontrolu nad svými online daty a zálohování účtu Facebook je proaktivním krokem k ochraně vašich důležitých dat.

FAQ
Jak stáhnu všechna svá data z Facebooku?

Pomocí těchto postupů získáte všechna svá data ze sítě Facebook: 1. Přistupte ke svému účtu Facebook tak, že přejdete na domovskou stránku.

2. Vyberte v pravém horním rohu obrazovky šipku směřující dolů. 3. V rozevírací nabídce vyberte položku „Nastavení a soukromí“ a poté klikněte na tlačítko „Nastavení“.

4. V levém sloupci najdete řadu alternativ. Poté vyberte možnost „Vaše informace na Facebooku“.

5. Oblast „Stáhnout vaše informace“ se nachází na pravé straně obrazovky. Vedle ní se nachází tlačítko „Zobrazit“. 6. Zde můžete vybrat přesné údaje, které chcete stáhnout. Na Facebooku je k dispozici několik alternativ, včetně příspěvků, fotografií, videí, zpráv a dalších. Kromě toho můžete zvolit formát a rozsah data stahovaného souboru. 7. Po provedení výběru klikněte na tlačítko „Vytvořit soubor“, čímž soubor vytvoříte. Až budou vaše data připravena ke stažení, Facebook je sestaví a upozorní vás na to. Množství dat, které máte, určí, jak dlouho bude proces trvat.

9. Po obdržení upozornění se vraťte do oblasti „Stáhnout vaše údaje“ a vyberte tlačítko „Dostupné kopie“.

10. Soubor(y) jsou zde k dispozici ke stažení. Vedle souboru, který chcete uložit, je třeba kliknout na tlačítko „Stáhnout“.

Je nezbytné mít na paměti, že stahování dat z Facebooku může nějakou dobu trvat, zejména pokud má váš profil hodně obsahu. Stažený soubor bude navíc zazipován (ve formátu ZIP), který musíte odstranit, abyste měli přístup ke svým datům.