Domů : Technické termíny : Multiplatformní definice

Multiplatform

Pokud je softwarový program vyvinut pro více operačních systémů, považuje se za „multiplatformový“. Protože Microsoft Word běží na platformě Windows i Macintosh, jedná se o multiplatformní aplikaci.

Na trhu spotřebitelských her běží multiplatformní hry na více než jednom herním automatu. Například sportovní hra vyvinutá pro Xbox, Playstation, GameCube a PC by byla multiplatformní hra. Pokud je hra vyvinuta výhradně pro jeden systém, tj. „The Legend of Zelda“, pro Nintendo, nejde o multiplatformu. Výrobci herního hardwaru používají exkluzivní software jako důvod, proč si zákazníci kupují svůj systém.

https://TechLib.com/definition/multiplatform

TechLib - počítačový slovník Tech Lib

Tato stránka obsahuje technickou definici Multiplatform. Vysvětluje ve výpočetní terminologii, co znamená Multiplatforma, a je jedním z mnoha technických termínů ve slovníku TechLib.

Všechny definice na webu TechLib jsou napsány tak, aby byly technicky přesné, ale také snadno srozumitelné. Pokud shledáte tuto definici Multiplatform jako užitečnou, můžete ji odkázat pomocí výše citovaných odkazů.