Domů : Technické termíny : Definice Micron

Mikron

Mikron je malá měrná jednotka, která měří délku. Je to další název pro „mikrometr“, což je tisícina milimetru nebo miliontina metru. Objekt, který je široký pouze jeden mikron, není lidským okem viditelný. Je však vidět lidský vlas, který má šířku kolem 50 mikronů.

Mikrony se používají v mnoha průmyslových odvětvích, například v biologii (např. K měření velikosti buněk) a chemickém inženýrství (např. K měření filtrace částic). Používají se také ve výpočtech k měření velikosti prvků uvnitř integrované obvody a další součásti. Kromě toho mohou výrobní specifikace uvádět, že rozměry produktu musí spadat do určitého počtu mikronů, aby vyhovovaly normám kontroly kvality.

I když je mikron extrémně malý, je stále příliš velký na to, aby měřil některé výpočetní komponenty, jako je tranzistory a autobus šířky. Ty se často měří v nanometrů, což je tisícina mikronu nebo miliardtina metru.

POZNÁMKA: Použitý termín „mikron“ je v jednotném i množném čísle. Například jeden mikron má poloviční délku než dva mikrony. Zatímco v některých průmyslových odvětvích se termín „mikron“ stále používá, mikrometry se staly standardnější měrnou jednotkou.

Zkratka: µ

https://TechLib.com/definition/micron

TechLib - počítačový slovník Tech Lib

Tato stránka obsahuje technickou definici Micronu. Vysvětluje ve výpočetní terminologii, co znamená Micron, a je jedním z mnoha technických termínů ve slovníku TechLib.

Všechny definice na webu TechLib jsou napsány tak, aby byly technicky přesné, ale také snadno srozumitelné. Pokud shledáte tuto definici Micron užitečnou, můžete ji odkázat pomocí výše uvedených citačních odkazů.