Domů : Podmínky internetu : Definice blogu

Blog

Zkráceně „Webový log“, tento termín označuje seznam záznamů deníku zveřejněných na webové stránce. Každý, kdo ví, jak vytvořit a publikovat webovou stránku, může publikovat svůj vlastní blog. Někteří weboví hostitelé to ještě usnadnili vytvořením rozhraní, kde uživatelé mohou jednoduše napsat textovou položku a kliknout na „publikovat“ a publikovat tak svůj blog.

Kvůli jednoduchosti vytváření blogu našlo mnoho lidí (často malé děti a dospělí) novou přítomnost na webu. Místo psaní důvěrných záznamů do knihy, kterou by nikdo neměl vidět, mohou nyní lidé sdílet své osobní pocity a zkušenosti s tisíci lidí po celém světě. Blogy se obvykle aktualizují denně, měsíčně nebo kdekoli mezi tím. „Blog“ může být také použit jako sloveso, například „Wow, Matt minulý týden hodně blogoval.“

https://TechLib.com/definition/blog

TechLib - počítačový slovník Tech Lib

Tato stránka obsahuje technickou definici blogu. Vysvětluje ve výpočetní terminologii, co znamená Blog, a je jedním z mnoha internetových termínů ve slovníku TechLib.

Všechny definice na webu TechLib jsou napsány tak, aby byly technicky přesné, ale také snadno srozumitelné. Pokud shledáte tuto definici blogu užitečnou, můžete ji odkázat pomocí výše uvedených citačních odkazů.