Domovská stránka > K > Kdy Se Doporučený Dopis Považuje Za Doručený?

Kdy se doporučený dopis považuje za doručený?

V případě doručování písemností podle § 19 odst. 6 správního řádu, kdy je třeba, aby bylo doručení doloženo, musí být zajištěn písemný doklad stvrzující, že písemnost byla doručena nebo že poštovní zásilka obsahující písemnost byla dodána, včetně dne, kdy se tak stalo.

Přečtěte si více

Jak dlouho bude uložen doporučený dopis na poště?

Zásilka je pak po dobu úložní doby, nejčastěji 10 dnů, uložena u příslušné ukládací pošty. Jestliže si ji adresát nevyzvedne, vhodí ji listonoš do jeho schránky a je považována za doručenou. V tomto případě nastává tzv. fikce doručení. Jak zjistit co mi prislo na poštu? Užitečné nástroje

  1. Sledování zásilek. Potřebujete zjistit, kde je vaše zásilka nebo druhy zásilek, které se dají sledovat? Vstup do aplikace.
  2. Aplikace Poslat zásilku. Místo vypisování podacího lístku vyplňte data online.
  3. Vyhledat pobočku. Najděte si nejvhodnější pobočku (Poštu, Partnera, Výdejní místo) i její otevírací dobu.

Jak zjistit zda mám zasilku na poště?

Budete ale potřebovat chytrý telefon. Česká pošta představila stejnojmennou aplikaci, umožňující sledovat stav zásilky v reálném čase. Uživatel v ní může sledovat i více zásilek najednou včetně doporučených dopisů, a každou je přitom možné libovolně pojmenovat. Pro sledování je ale třeba znát podací číslo. Kdy je písemnost doručena? V případě doručování na elektronickou adresu platí, že písemnost je doručena v okamžiku, kdy převzetí doručované písemnosti potvrdí adresát zprávou podepsanou jeho uznávaným elektronickým podpisem.

Kdy je výpověď doručena?

Výpověď doručovaná zaměstnavateli prostřednictvím sítě nebo služby elektronických komunikací je doručena dnem, kdy její převzetí potvrdí zaměstnavatel zaměstnanci datovou zprávou podepsanou svým uznávaným elektronickým podpisem nebo zapečetěnou svou uznávanou elektronickou pečetí. Co se stane pokud si Nevyzvednu doporučený dopis? Pokud si adresát nevyzvedne zásilku, považuje se 10. den za den doručení. Pokud není v místě doručení poštovní schránka, vrací se písemnost soudu a ten ji vyvěsí na úřední desce. Odepře-li adresát nebo příjemce písemnosti přijmout doručovaný dokument, považuje se dopis automaticky za doručený.

Také, jak dlouho pocka balík na poště?

Adresát si může jednoduše prodloužit úložní dobu na poště ze standardních 7 na 15 dní nebo jako odesílatel můžete sám prodloužením úložní doby na 15 dní zvýšit pravděpodobnost, že si adresát balík vyzvedne. A další otázka, jak dlouho je ulozena zasilka v zasilkovne? Zásilka může být uložena na výdejním místě nejdéle 21 kalendářních dní. Tato lhůta může být před Vánoci zkrácena. Lze dobu uložení zásilky limitovat? Standardní úložní lhůta je stanovena na 7 kalendářních dní s možností prodloužení na 21 dní.

A další otázka, jak zjistit doporučený dopis?

Informace o dodání nebo stavu vaší zásilky jsou dostupné následující den po dni podání zásilky. Informace je možno získat dvěma způsoby: Sledujte zásilku v systému naší služby Sledování zásilek (Track & Trace). Nemáte-li přístup na internet, kontaktujte naši telefonní linku 954 40 66 99.

By Radferd

Co chodi z pošty 60010? :: Jak nastavit NFC platby?
Užitečné odkazy