Domovská stránka > C > Co Se Považuje Za Zpracování Osobních Údajů?

Co se považuje za zpracování osobních údajů?

Zpracování osobních údajů je jakýkoli úkon nebo soubor úkonů, které správce nebo zpracovatel systematicky provádějí s osobními údaji, a to automatizovaně nebo jinými prostředky.

Přečtěte si více

Jak se nazývají osobní údaje?

Osobní údaje, známé také jako osobní informace nebo údaje umožňující zjištění totožnosti (PII), jsou jakékoli informace týkající se identifikovatelné osoby (subjektu údajů). Také, co patří mezi práva subjektů údajů? Mezi práva subjektu údajů patří: právo na informace o zpracování osobních údajů (OÚ) právo na přístup subjektu k OÚ (právo získat od správce OÚ potvrzení o zpracování OÚ, právo získat kopii zpracovávaných OÚ) právo na opravu.

Také, kdo je pro Čr dozorový úřad?

Úřad je jediným dozorovým úřadem s obecnou působností podle GDPR v České republice; z jeho působnosti je na jedné straně vyňato zpracování osobních údajů prováděné určenými skupinami správců, na straně druhé působnost zahrnuje ochranu osobních údajů v oblastech nespadajících do působnosti GDPR. Podle toho, kde sídlí uoou? Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ), IČO 70837627, se sídlem Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7, byl s účinností od 1. června 2000 zřízen zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů.

Můžete se také zeptat, kde sidli urad pro ochranu osobnich udaju?

úřadu

Úřad pro ochranu osobních údajů
SídloPplk. Sochora 727/27, Praha, 170 00, Česko (pplk. Sochora čp. 727)
Souřadnice50°5′58,83″ s. š., 14°25′56,84″ v. d.
PředsedaMgr. Jiří Kaucký
Rozpočet171 776 819 Kč (2020), 169 618 880 Kč (2019) a 188 672 360 Kč (2018)
Co to znamená iniciály? Iniciála (z latinského initium „začátek“, ze slovesa in-ire, „vejít, vstoupit“) je první písmeno slova, které je výrazně odlišeno od ostatního textu velikostí, barvou nebo tvarem, někdy (hlavně v rukopisech, ale i ve starších tiscích) vybaveno i iluminací. Obvykle bývá na začátku stránky, kapitoly nebo odstavce.

Co je třeba anonymizovat?

To znamená, že cokoliv vede k identifikaci konkrétní osoby (například telefonní nebo rodné číslo), spadá pod ustanovení zákona o ochraně osobních údajů. Pokud tedy chcete s dokumenty a daty dále pracovat, musíte je anonymizovat - začernit, nebo jakkoliv jinak odstranit. Také, co vše anonymizovat? 3 zákona o svobodném přístupu k informacím věnujte tedy důkladnou pozornost osobním údajům fyzických osob, zejména žadatele o informace, a to tak, abyste jeho jméno a příjmení, datum narození, adresu trvalého pobyt či jinou adresu, telefonní číslo, e-mailovou adresu či jiný kontakt vždy důsledně anonymizovali.

A další otázka, co jsou anonymizované údaje?

Anonymizované osobní údaje jsou takové údaje, které ani nepřímo nepomáhají v identifikaci určitého člověka a nejsou s ním tedy nijak spojitelná. Díky tomu je možné s nimi volněji nakládat, protože nejsou regulována přísnými pravidly o ochraně osobních údajů.

By Jacqui Diluzio

Co znamená vymazat data? :: Co není citlivý údaj?
Užitečné odkazy