Domovská stránka > J > Jak Zjistit Příkon?

Jak zjistit příkon?

Jak vypočítat příkon

Příkon (P), tedy množství energie, které je spotřebováno za určitou dobu, se vypočítá jako podíl skutečně vykonané elektrické práce (W) a času (t), za který byla tato energie spotřebována. Základní jednotkou pro příkon je jeden watt (W).

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, jak zjistit spotřebu lednice?

Štítky na spotřebičů

Další variantou je obejít všechny elektrospotřebiče a zjistit z jejich štítku, jaká je spotřeba elektrické energie daného spotřebiče. Pokud tento údaj nenajdete na štítku, musíte zapátrat v dokumentaci ke spotřebiči nebo v jeho manuálu.
Jak zjistit spotřebu notebooku? Anebo najdi elektroměr (ten měří rovnou kWh) a měj po nějakou dobu (nejlépe hodinu) zapnutý jen počítač (nebo zařízení, jejichž spotřebu chceš změřit. Zaznamenej si spotřeby na začátku a na konci a pokud budeš měřit po dobu hodiny, tak stačí opět spotřebovanou energii vynásobit časem..

Kolik energie spotřebuje bojler?

BOJLER 120 LITROVÝPRŮTOKOVÝ OHŘÍVAČ VODY 7 kW
spotřeba el. energie za 24 hodin při spotřebě 4 l vody, 6 krát za den:
0,687 Kč x 4l x 6 = 16,49 Kč0,51 Kč x 4l x 6 = 12,24 Kč
tepelné ztráty zahřáté vody v ohřívači za 24 hodin:
Může se také zeptat, jak ušetřit za energie? Jak ušetřit na elektřině – OBSAH

Snižte si teplotu v domácnosti – české domácnosti zbytečně přetápí místnosti. Snížením teploty o 1 °C ušetříte 6 % nákladů za vytápění. Dbejte na správnou údržbu a čištění spotřebičů – víte, že více než 3 mm tlustá vrstva ledu v mrazáku zvyšuje spotřebu o 30 %?

Jak zjistit příkon spotřebiče?

Příkon je veličina, která vyjadřuje energetickou náročnost spotřebiče. Jinými slovy vypovídá o tom, kolik energie spotřebuje dané zařízení za hodinu provozu. Udává se ve wattech (W) a jeho konkrétní hodnotu najdete na štítku, kterým je opatřen každý elektrický spotřebič. Jaká je spotřeba elektromobilu? Jaká je tedy spotřeba? U většiny těch menších elektrických aut se spotřeba pohybuje v městském provozu v hodnotách 14-16 kWh/100 km. Na okreskách už není problém dostat se na hodnotu 20 kWh/100 km a dálniční jízda stotřicítkou pak může přinést i třeba 25 kWh/100 km.

Podle toho, kolik se prumerne plati za energie?

Při přepočtu na kupní sílu v Česku zaplatíme 5,34 koruny (0,196 eur), průměrnou domácnost tak roční účet za elektřinu (spotřeba 3500 kWh) 18 774 koruny. Mezi evropskými zeměmi jsme v tomto ohledu jsme byli třetí, nejvíce cena elektřiny přepočtená na kupní sílu zlevnila na Maltě o 1600 korun (58,5 eur) za 1 MWh. Jaký je příkon myčky?

Spotřeba vodySpotřeba energie
Ruční mytí*Až 1240 l80,6 kWh
Myčka*Max 372 l31 kWh

Jaký příkon má notebook?

SpotřebičObvyklá spotřeba ve WPočet hodin provozu/den
Notebook spotřeba45 W5
Počítač spotřeba60 W5
Monitor spotřeba25 W5
Tepelné čerpadlo spotřeba (dům 100 m2)1700 W

By Beeck

Jak vypnout automatické restartování Windows 10? :: Který domácí spotřebič většinou odebírá nejvíce elektrické energie?
Užitečné odkazy