Domovská stránka > J > Jak Vypocitat Příkon Žárovky?

Jak Vypocitat příkon žárovky?

Dvě žárovky mají dvojnásobný výkon než jedna. Prochází přes ně proud I, musí být připojeny na dvojnásobné napětí. Čím větší napětí, tím větší výkon. Platí: P=k⋅U .

Přečtěte si více

A další otázka, co udává příkon?

Příkon u elektrospotřebičů vyjadřuje, jak velké množství elektrické energie je nutné do zařízení přivést, aby byl dosažen požadovaný výkon, nebo v případě ventilátoru potřebné otáčky. Zjednodušeně lze říct, že příkon ukazuje, kolik elektrické energie spotřebuje zařízení za 1 hodinu. Proč se na spotřebičích udávají kW a ne kWh? Každý elektrospotřebič má uveden příkon spotřebiče, který se počítá ve Wattech (W). Toto číslo nám říká, kolik Wattů spotřebuje daný přístroj za 1 hodinu. Pokud používáte stále staré žárovky a najdete na nich příkon 60W, tak to znamená, že za 1 hodinu svícení tato žárovka „sežere“ 60W neboli 0,06 kW.

Když to vezmeme v úvahu, jak se značí energie?

Jako symbol energie se používá písmeno E. Hlavní jednotka energie, práce i tepla v soustavě SI je joule, značka jednotky: J. Jak se měří výkon? Obecně lze činný výkon měřit pomocí přístrojů označovaných jako wattmetry, které mohou fungovat buď elektromechanicky, nebo elektronicky. Jalový výkon lze měřit wattmetrem, u kterého je na napěťovou svorku připojené napětí fázově posunuto o π/2.

Co znamená Nejzdevětadevadesáteronásobitelnějšího?

Podle České databanky rekordů je nejdelším slovem »nejzdevětadevadesáteronásobitelnějšího«, které se skládá z 38 písmen. Slova »čtvrsmršť« či »čtvrtčtvrť« jsou složena jen z devíti, respektive deseti souhlásek. Ve světě nejznámější české slovo, které zdomácnělo ve všech světových jazycích, je »ROBOT«. Kolik slov začíná na A? Našli jsme pro vás 2.696 slov, která všechna začínají na písmeno a. To je pořádná porce slov.

Co se značí u?

U je značka uranu. u je označení atomové hmotnostní jednotky. Proč se obsah značí s? Obsah je v geometrii veličina, která vyjadřuje velikost plochy. Jiné názvy jsou plocha, výměra, rozloha. Obsah je mírou (tedy charakteristikou velikosti) dané dvourozměrné části prostoru. Označuje se písmenem S, či v mezinárodním použití písmenem A.

Co se značí v?

VeličinaOznačeníZákladní jednotka
ObjemVm3
Hustotaρkg/m3
teplotat°C
TeplotaTK

By Yusuk Sokotowski

Co to je médium? :: Kde vzniklo hláskové písmo?
Užitečné odkazy