Domovská stránka > J > Jak Odstranit Kodeky?

Jak odstranit kodeky?

Kodeky třetích stran (zejména stažené sady kodeků) můžete odebrat pomocí ovládacího panelu Přidat nebo odebrat programy (v systému Windows XP) nebo Programy funkce (v systému Windows Vista). Některé kodeky však pomocí ovládacích panelů odebrat nelze.

Přečtěte si více

Jak nainstalovat kodeky?

Aplikace jako Windows Media Player dokážou kodeky vyhledávat a instalovat automaticky. Kodeky můžeme také oficiálně získat z Microsoft Store. K tomu budeme muset pouze vstoupit do obchodu Windows a stisknout instalaci, jako by to byla jiná normální aplikace. Co je kodek H 265? 265 nebo MPEG-H část 2) je standard formátu kódování videa schválený v roce 2013. Je součástí sady standardů MPEG-H. Formát H. 265 snižuje datový tok (deklarováno na polovinu) při zachování porovnatelné obrazové kvality v porovnání se svým předchůdcem H.

Co je to datovy tok?

Datový tok (bit rate) je množství digitálních dat přenesené za určitou časovou jednotku. Počítá se většinou v Megabitech za sekundu (Mbit/s). Obecně lze říci, že čím vyšší hodnota, tím kvalitnější digitální video je. Když to vezmeme v úvahu, co je aptx kodek? Kodek aptX je využíván některými chytrými telefony se systémem Android a poskytuje nižší poměr komprese a vyšší kvalitu zvuku než kodek SBC. Kodek LDAC je technologie kódování zvuku vyvinutá společností Sony, která umožňuje přenos obsahu se zvukem ve vysokém rozlišení i přes připojení BLUETOOTH.

Co jsou videa?

1 Video Co je to video Video je technologie, která zaznamenává a přehrává sérii po sobě jdoucích obrázků. K přenosu videa se používají elektrické signály. Elektrické signály v sobě zapouzdřují složku RGB. K těmto signálům patří i zvukový doprovod, který může být jednokanálový nebo vícekanálový. Jak přehrát HEVC? Chcete-li přehrávat videa HEVC (H. 265) ve VLC, stačí nainstalovat VLC a otevřít je – hotovo. Pro vestavěnou podporu budete potřebovat kodeky. Ty nejsou součástí nejnovějších verzí Windows 10, ale musí být nainstalovány z obchodu Microsoft Store.

Můžete se také zeptat, jaké jsou formáty videa?

NázevPřípona souboruFormát kódování audia
AVI.aviJakýkoli
QuickTime File Format.mov, .qtAAC, MP3, další
Windows Media Video.wmvWindows Media Audio, Sipro ACELP.net
Raw video format.yuv
Také, jak zjistit kvalitu videa? MovieScanner je nástroj, který analyzuje libovolný video soubor a podá informace ohledně rozlišení, zvukových stop, velikosti, souborovém formátu, audio / video dekodérech, audio kanálech, jazyku, vložených titulků nebo dokáže zjistit, zda se jedná například o video v širokoúhlém podání.

Jak přidat kodek?

Kodeky automaticky nainstalována.

  1. Spusťte program Windows Media Player jak je popsáno výše a potom klepněte na tlačítko Nástroje na panelu nabídek.
  2. klepněte na tlačítko Možnosti.
  3. na kartě Přehrávač vyberte jednou denně nebo jednou týdněv rámci funkce Automatické aktualizace.
  4. klepněte na tlačítko OK.

By Michaelina Marcy

Jak si vybrat iPad? :: Jak vybrat dodavatele internetu?
Užitečné odkazy