Domovská stránka > J > Jak Zjistit Kodeky?

Jak zjistit kodeky?

Přemýšlíte, jak poznat jaký kodek je použitý? Je to jednoduché, stačí použít některý ze zdarma dostupných programů – například MediaInfo nebo Gspot. V dnešní době je možná nejčastějším formátem video souboru mkv. Ten je vlastně náhradou pro avi.

Přečtěte si více

Kde stáhnout kodeky?

Souhrnné informace o Kodek CZ

  • Licence. Freeware.
  • Verze programu. 0.16.
  • Autor. Jan Pinkas.
  • Potřeba instalace. ano.
  • Domovská stránka. www.pinky.cz.
  • Velikost souboru. 4,94 MB.
  • Operační systém. Windows 98, Windows XP, Windows 2000, Windows Me.
  • Jazyk. Čeština.
Jak nainstalovat kodeky? Aplikace jako Windows Media Player dokážou kodeky vyhledávat a instalovat automaticky. Kodeky můžeme také oficiálně získat z Microsoft Store. K tomu budeme muset pouze vstoupit do obchodu Windows a stisknout instalaci, jako by to byla jiná normální aplikace.

Podle toho, jak odstranit kodeky?

Kodeky třetích stran (zejména stažené sady kodeků) můžete odebrat pomocí ovládacího panelu Přidat nebo odebrat programy (v systému Windows XP) nebo Programy funkce (v systému Windows Vista). Některé kodeky však pomocí ovládacích panelů odebrat nelze. Tak jak přidat kodek? Kodeky automaticky nainstalována.

  1. Spusťte program Windows Media Player jak je popsáno výše a potom klepněte na tlačítko Nástroje na panelu nabídek.
  2. klepněte na tlačítko Možnosti.
  3. na kartě Přehrávač vyberte jednou denně nebo jednou týdněv rámci funkce Automatické aktualizace.
  4. klepněte na tlačítko OK.

Také, co to je kodek?

Kodek je softwarový nebo hardwarový nástroj pro kódování nejčastěji zvukových a obrazových (video) informací do datového proudu pro potřeby jejich ukládání, vysílání nebo streamování, a pro jejich opětovné dekódování. Kodeky mohou obsahovat i funkci komprese a šifrování dat. Lidé se také ptají, co je to video kodek? Video kodek je kodek videa (sekvence obrázků); čili počítačový program nebo hardwarové zařízení, které kóduje a dekóduje video do/z určitého formátu, zpravidla za účelem zmenšení objemu dat.

Jaké kodeky pro Windows 10?

Díky kodekům budete moci pouštět videa a hudbu v různých formátech. Kodeky jsou určeny pro Windows Media Player a obsahují podporu 20 zemí, přičemž zahrnují i českou podporu. Co je kodek H 265? 265 nebo MPEG-H část 2) je standard formátu kódování videa schválený v roce 2013. Je součástí sady standardů MPEG-H. Formát H. 265 snižuje datový tok (deklarováno na polovinu) při zachování porovnatelné obrazové kvality v porovnání se svým předchůdcem H.

Co to je aptX?

Kodek aptX je využíván některými chytrými telefony se systémem Android a poskytuje nižší poměr komprese a vyšší kvalitu zvuku než kodek SBC. Kodek LDAC je technologie kódování zvuku vyvinutá společností Sony, která umožňuje přenos obsahu se zvukem ve vysokém rozlišení i přes připojení BLUETOOTH.

By Capp Zylka

Jak přehrát AVI v mobilu? :: Jak odstranit profilovou fotku?
Užitečné odkazy