Domovská stránka > J > Jak Zjistit Model Monitoru?

Jak zjistit model monitoru?

Pokud nemůžete nalézt číslo modelu na přední straně monitoru, vyhledejte identifikační štítek modelu přilepený na zadní části monitoru.

Přečtěte si více

Pokud jde o to, co je 8k?

8K rozlišení je 16× jemnější než Full HD

Samotný formát 8K nabízí rozlišení 7 680 × 4 320 pixelů čili 4320p. Oproti 4K rozlišení, jež disponuje 2160p, se jedná o 4× více pixelů. I když ohlasů na fungování 8K rozlišení v praxi je zatím velmi málo, podle prvotních dojmů to vypadá, že se máme na co těšit.
Co znamená 300 Nits? Čím vyšší, tím lépe, ale je nutné počítat s většími nároky na energii akumulátoru. Jas se udává v nitech, respektive v cd/m² (candela na metr čtvereční, to stejné jako nity). Maximální jas u notebooků bývá kolem 250, 300 až 400 nitů.

Lidé se také ptají, co je 1440p?

1440p. Možnosti rozlišení 1440p: Zobrazuje obraz při maximálním rozlišení 2560 x 1440 pixelů. Poskytuje uživatelům zobrazovací oblast vysokého rozlišení (HD) s poměrem stran 16 : 9. Jak se počítá obsah obdélníku? Tento vzorec je velmi jednoduchý a zapisujeme ho takto: S = a * b. To znamená, že obsah obdélníku se rovná straně "a" vynásobené stranou "b."

Jak se značí úhlopříčky?

Zelenými úsečkami jsou vyznačeny úhlopříčky. Každý čtverec má dvě úhlopříčky, tento má úhlopříčky AC a DB. Úhlopříčka je tak úsečka, která spojuje dva protilehlé vrcholy čtverce. Jak se označuje úhlopříčka?

A,B,C,Dvrcholy obdélníku (je-li nutné značit)
a,bstrany obdélníku (protější strany stejně dlouhé a rovnoběžné)
uúhlopříčky obdélníku (v jejich průsečíku je střed kružnice opsané)
Sobsah obdélníku (a*b)
oobvod obdélníku (součet všech stran, tedy 2*a+2*b)

Můžete se také zeptat, kolik je úhlopříčka 27?

Úhlopříčka: 27" (68,6 cm) Jak se počítá úhlopříčka monitoru? Úhlopříčka displeje představuje vzdálenost mezi levým spodním a pravým horním rohem displeje. Úhlopříčka displeje se zpravidla udává v palcích, přičemž 1″ = 2,54 cm.

Jak se počítá úhlopříčka TV?

Výpočet úhlopříčky – při výpočtu velikosti úhlopříčky v centimetrech platí, že 1 palec = 2,54 centimetru. Jak se dělí velikosti – jako malé televize se obvykle označují televize do 40 palců, střední jsou 41-55 palců a jako velké označujeme televize od zhruba 56 palců.

By Folly Novoa

Jak spočítat palce? :: Jak zmenit obrazovky?
Užitečné odkazy