Domovská stránka > J > Jak Rozdělujeme Sítě Podle Jejich Velikosti?

Jak rozdělujeme sítě podle jejich velikosti?

Dělení dle velikosti:

LAN (local area network) – místní počítačová síť například v domácnosti či jedné budově (např. ethernet), MAN (metropolitan area network) – metropolitní síť propojující větší množství zařízení v městské zástavbě, WAN (wide area network) – rozlehlá síť spojující LAN a MAN sítě (např.

Přečtěte si více

Co je to síťový hardware?

Pojmem síťové zařízení se označují všechna zařízení připojené do počítačové sítě, která přijímají a vysílají data (datagramy) z (do) počítačové sítě. Jak zjistit broadcast adresu? Broadcast adresa se dá zjistit podle IP adresy a masky podsítě. Například pro síť, v níž je počítač s IP adresou 192.168.8.4 a která má masku 255.255.255.0, je IP adresa broadcastu 192.168.8.255, MAC adresa broadcastu je vždy FF-FF-FF-FF-FF-FF.

Když to vezmeme v úvahu, co je to vlsm?

(Variable-Length Subnet Mask, VLSM) Propojení mezi směrovači Ostrava1 a Ostrava2 je tvořeno lokální sítí Ethernet. Spoj mezi Třincem a Studénkou byl v naší síti historicky zřízen jako první a využívá virtuálního okruhu sítě Frame Relay poskytovaného telekomunikačním operátorem. Jak lze zneužít IP adresa? IP adresa se dá zneužít

Karta odesílá ve všech rámcích s daty svoji MAC adresu, tedy výrobní číslo nastavené v továrně, které je pro každou vyrobenou kartu jedinečné - MAC adresa by se dala přirovnat k číslu IMEI u mobilního telefonu.

Jak najít podle IP adresy?

Ale pozor, může to být rizikové. (4) IP adresu můžete zkusit napsat do Google (Seznamu, Bingu). Možná se objeví něco užitečného – dost často třeba příspěvky v diskuzích s onou IP adresou. (5) Pokud máte Linux/Unix, tak v něm máte příkaz whois – ten umí v zásadě to co je popsáno v druhém bodu. Jak zjistit IP adresu příspěvku? Pomocí cmd/bat skriptu

cmd nebo . bat – tzv. dávkový soubor) a ten odešlete oběti. Jakmile na něj oběť klikne, na vaše FTP se uploaduje soubor obsahující výpis z programu ipconfig oběti, ve kterém vyčtete (nejenom) její IP adresu.

Jak zjistit vnitřní IP adresu?

Jak zjistit vnější IP adresu

Vnější IP adresu zjistíte na různých webech, např. na mojeip.nmonitoring.com.
Jak zjistit IP adresu poskytovatele? Do příkazové řádky napište příkaz “ipconfig /all” a stiskněte “Enter”. Nyní vyhledejte řádek “Default Gateway” (Výchozí brána), ve kterém zjistíte IP adresu routeru.

Tak jak najít ip adresu zařízení?

IP adresa vašeho zařízení v lokální síti

  1. Příkazový řádek vyvoláme tak, že ve vyhledávání Windows zadáme slovní spojení „Příkazový řádek“, případně zkratku „cmd“.
  2. Do příkazového řádku napíšeme řetězec „ipconfig“ (bez úvozovek) a potvrdíme stisknutím klávesy Enter.

By Rubie Leblond

Jak zjistit CPU PC? :: Jak zjistit všechny zařízení v síti?
Užitečné odkazy